Acord entre Mollet i Martorelles per millorar la il·luminació de la passera sobre el Besòs

L'Ajuntament molletà s'encarregarà del manteniment de la instal·lació i el de Martorelles assumirà el cost del subministrament elèctric

Societat

| CUP Mollet

Martorelles, Mollet del Vallès

Els ajuntaments de Mollet i Martorelles han arribat a un acord pel manteniment de la instal·lació de l’enllumenat públic de la passera de vianants que uneix ambdues poblacions per sobre del riu Besòs.

Els dos consistoris han signat un conveni de col·laboració ja que el límit entre els termes municipals de Martorelles i Mollet del Vallès, conformat pel riu Besòs, divideix la passera en dos trams, cadascun dels quals se situa en un dels municipis. Fins ara, el manteniment de la instal·lació d’enllumenat públic de la passera de vianants el feia l’Ajuntament de Martorelles, ja que el quadre elèctric de protecció i maniobra es troba ubicat en el seu terme municipal.

Ara, però, amb el nou acord serà l’Ajuntament de Mollet del Vallès el que es farà càrrec del manteniment de la instal·lació de l’enllumenat públic de la passera. Per la seva part, l’Ajuntament de Martorelles assumirà el cost periòdic del subministrament elèctric de la instal·lació. Aquest conveni tindrà una vigència de 4 anys a comptar des de la seva signatura i es crearà una Comissió de Seguiment formada per un representant i un tècnic de cada municipi, que es reunirà una vegada a l’any. Un cop extingit el conveni, cada part es farà càrrec del manteniment i cost periòdic de subministrament elèctric de la part de les instal·lacions situada en el seu respectiu terme municipal.

La passera disposa d’una instal·lació d’enllumenat públic amb 120 punts de llum encastats a la barana i repartits al llarg del pont. Des de la seva instal·lació, l'enllumenat ha patit deficiències, unes mancances denunciades pels usuaris del pont, molt usat donada la seva proximitat a l'estació de tren Mollet-Sant Fost i al passeig fluvial del Besòs. "El gran ús de la passera fa que sigui necessari garantir una qualitat màxima de la instal·lació d’enllumenat públic, per assegurar en tot moment la seguretat, l’accessibilitat i el confort dels usuaris", apunta el conveni.

 

Edicions locals