La renovació del paviment de Gaietà Vínzia implicarà l'ampliació de voreres i la pèrdua d'algunes places d'aparcament

L'Ajuntament treballa per treure a concurs el projecte que té un cost d'uns 356.000 euros

Societat

Gaietà Vínzia perdrà algunes places d'aparcament per ampliar voreres
Gaietà Vínzia perdrà algunes places d'aparcament per ampliar voreres

La futura renovació dels paviments del carrer Gaietà Vínzia, un dels eixos comercials de la ciutat, preveu l'ampliació de les voreres, un eixamplament que comportarà la pèrdua d'algunes places d'aparcament de la zona blava i d'espais de càrrega i descàrrega.

Així ho preveu el projecte urbanístic aprovat per l'Ajuntament, que, a hores d'ara treballa per poder licitar l'obra que té un pressupost d'uns 356.000 euros i que actuaria sobre el tram de Vínzia que es troba entre l'avinguda Jaume I i el carrer Tarragona.

El projecte té per objecte la renovació dels paviments i la millora de la zona destinada al pas de vianants del carrer. La renovació del paviment respon a les queixes manifestades per molts ciutadans pel mal estat d’alguns trams i especialment els dies de pluja, quan el paviment es torna lliscant i esdevé perillós.

Amb l'objectiu de millorar el pas de vianants, s'ha optat per "l’ampliació de les voreres existents tot ocupant l’espai reservat actualment per a l’aparcament", s'explica al projecte. "No obstant, i per tal de permetre tant les activitats de càrrega i descàrrega com de reservar algunes places d’aparcament per als usuaris dels comerços, aquesta ampliació no es realitza de forma generalitzada, si no en trams determinats", puntualitza el document. De fet, fonts municipals apunten que les places que es perdran seran "poques" sense determinar la quantitat exacta.

La reforma també preveu mantenir el tipus d'arbrat existent: les magnòlies i les pruneres vermelles, tot i que hi haurà alguns exemplars que s'hauran de retirar i hauran de ser substituïts per nous arbres.

Es preveu que les obres s’executin en tres fases diferents, una primera entre l'avinguda Jaume I i el carrer Antònia Canet (a excepció de la cruïlla); la segona a la cruïlla entre els carrers Antònia Canet i Gaietà Vinzia, i la tercera entre els carrers d'Antònia Canet i Tarragona.

Per a cadascunes de les fases es realitzaran els desviaments de trànsit necessaris dels vehicles, tot restringint el trànsit a aparcaments privats existents (excepte dies puntuals), camions de càrrega i descàrrega per a botigues i al propi trànsit de les obres.

Es preveu un termini d’obres de quatre mesos.

 

 

Edicions locals