La vintena edició de la Cursa de Sant Vicenç pretén ser més paritària que mai
Els organitzadors han explicat que quan encara no s'han tancat les inscripcions el nombre de dones ja és superior al d'anys anteriors
Mollet del Vallès
La Cursa de Sant Vicenç, que enguany se celebrarà el 27 de gener, vol fer una passa endavant en la paritat. Per aconseguir-ho, la primera mesura ha estat incloure una dona corrent en el cartell de la prova –abans només hi apareixia un home–. I des de l'organització, formada pel Club Atlètic Mollet i l'Ajuntament de Mollet, s'han proposat aconseguir un increment del nombre de dones respecte les edicions anteriors. De moment, les estadístiques abans que es tanquin les inscripcions -es poden fer en aquest enllaç– indiquen que així està sent, sobretot en la modalitat de 5 quilòmetres. Però el nombre d'homes encara és bastant superior.
"En les categories base del Club Atlètic Mollet ja hi ha més noies que nois. En canvi, no passa el mateix en les categories sènior i màster. De totes maneres, això indica un futur molt prometedor per la societat", ha explicat Joan Ollé, el president del club, en la presentació de la prova que ha tingut lloc aquesta tarda a l'Ajuntament de Mollet. Ell també ha anunciat que es preveu superar una edició més el miler d'atletes inscrits. Entre ells hi haurà Toni Franco, l'atleta paralímpic que va entrenar durant vuit anys al club molletà i que ara viu a Navalcarnero de la Mata (Càceres). En una edició tan especial de la cursa de Sant Vicenç se li retrà un homenatge donant-li l'honor de portar el dorsal 1. Ell, com a contrapartida, portarà a la prova uns quants atletes extremenys.
Aquesta també serà la primera edició que la Cursa de Sant Vicenç comptarà amb la participació com atletes dels cossos de Seguretat Pública (IPA Vallès Oriental), els quals organitzaran la seva pròpia competició. "Els fons que ens aporta anualment la prova ens serveixen per poder organitzar altres esdeveniments durant l'any", ha dit Ollé. "I la salut que té és molt bona. Està pujant de nivell entre les curses Championchip mentre altres estan desapareixent", ha afegit. Enguany, hi haurà una actuació castellera de la colla de Mollet del Vallès abans de la sortida –tant de la de 5 quilòmetres com la de 10– pròxima al gimnàs de Can Pantiquet i hi haurà una batucada per rebre els atletes en l'arribada situada a les pistes d'atletisme de la Pedra Salvadora.
"La cursa és possible gràcies a l'esforç del Club Atlètic Mollet i dels 100 voluntaris. Per això vull posar en valor la tasca que fan. El club, fins i tot, compta habitualment amb la confiança de la Federació Catalana d'Atletisme per organitzar campionats de Catalunya com l'estiu passat amb el màster", ha explicat Josep Monràs, l'alcalde de Mollet. Per últim, els organitzadors han anunciat que hi haurà llebres per aconseguir els temps de 45, 50 i 55 minuts a la cursa de 10 quilòmetres.