Montserrat Tura i Joan Esculies reivindiquen la figura d'Ernest Lluch

L'expolítica socialista va afirmar que el llibre escrit pel biògraf de Lluch feia justícia al personatge

Societat

Montserrat Tura i Joan Esculies
Montserrat Tura i Joan Esculies

Mollet del Vallès

L'escriptor i periodista Joan Esculies va presentar la seva biografia "Ernest Lluch. Biografia d'un intel·lectual agitador" el dilluns a les 19 h. al Casal Cultural de Mollet. Aquest llibre ha estat guardonat amb l'últim premi Gaziel de Biografies i recórrer la vida del que va ser ministre de Sanitat i una figura pública reconeguda tant pel seu pensament com per les seves aparicions als mitjans de comunicació.

L'acte que va servir per reivindicar la memòria de l'intel·lectual català assassinat per ETA va comptar amb la presència de Montserrat Tura. El pes pesant del socialisme català va assenyalar que la biografia feia "justícia" a un polític i pensador clau per entendre la transició cap a la democràcia.

De la mateixa manera, Tura va narrar a tall de metàfora, el passatge del llibre d'Esculies en el que explica com l'assassí de Lluch va afirmar no haver llegit un llibre en 15 anys. "L'assassí va matar a una persona que havia escrit desenes de llibre, la majoria dels quals eren d'història econòmica".

Edicions locals