El consistori encarrega l'elaboració d'un mapa de sorolls

L'Ajuntament de Mollet aquest mes de març ha adjudicat a l'empresa Acustinet l'elaboració d'un mapa acústic de la ciutat, un document que ha de presentar les dades sobre els nivells de sorolls a diferents punts del municipi.

Societat

Aquesta era una de les assignatures pendents de l’Ordenança municipal sobre el soroll i les vibracions que va entrar en vigor al setembre de l’any passat.
La regidora de Medi Ambient, Ester Safont, assegura que l’elaboració d’aquest document "permetrà determinar d’una manera més acurada les accions que s’han d’empendre contra els sorolls a la ciutat". Entre aquestes accions hi hauria mesures correctores com, per exemple, l’aplicació a determinats punts de paviment amb materials sonoreductors o la instal·lació de pantalles acústiques que esmorteeixin els sorolls provocats, entre altres, pel trànsit a eixos viaris importants, una acció que ja es va aplicar a l’AP-7 al pas pel barri de Can Pantiquet, després de les queixes reiterades dels veïns pel nivell de sorolls.


EL PROCÉS D'ELABORACIÓ

Aquest mes l’empresa adjudicatària ha començat amb la primera fase dels treballs, que té una durada aproximada d’un mes, i que consisteix en l’anàlisi i la selecció dels punts des d’on faran les mesures sonomètriques. Un cop s’hagin seleccionat els punts de mesura es preveu fer un total de 130 presses de sorolls de curta durada (15 minuts) i 30 de llarga durada (24 hores).
Tot i que encara no estan determinats els punts, la regidora assegura que seran zones representatives de la ciutat, entre les quals no hi faltaran les àrees properes a eixos viaris com és el cas de la C-17, un focus de molèstia per als veïns de Riera Seca que fa anys que hi reclamen la instal·lació de barreres acústiques. Safont apunta que l’Ajuntament ha donat suport a la demanda veïnal i ha demanat a la Generalitat la col·locació d’aquestes pantalles però "el govern català no les ha posat perquè considera la franja de Riera Seca una zona comercial on no es requereix una protecció alta pel soroll", diu Safont, que assegura que amb l’elaboració del mapa acústic "el càlcul serà més real que amb les actuals àrees que determina la Generalitat". La fase de medicions s’allargarà uns nou mesos. Es preveu que el mapa definitiu estigui enllestit al març de l’any vinent.

Edicions locals