L'Illa fa un club de lectura amb protagonisme femení

Mònica Esclassans dóna nom a aquesta activitat que engega dimecres

Cultura

L'Illa fa un club de lectura amb protagonisme femení
L'Illa fa un club de lectura amb protagonisme femení

La Llibreria L'Illa estrenarà dimecres (20 h) el club de lectura Mònica Esclassans, que es farà un cop cada dos mesos –el penúltim dimecres de mes– i en el qual es tractaran llibres escrits per dones. Els organitzadors expliquen que, amb aquestes sessions, volen "retre homenatge a totes aquelles autores que han fet grans aportacions a la literatura però que no han rebut el mateix reconeixement que molts dels seus col·legues masculins".

El primer llibre serà Frankenstein, de Mary Shelley. Carles Peña, copropietari de L’Illa, explica que és una obra que "sobretot es coneix per les pel·lícules, però poca gent ha llegit la novel·la". El llibre del març serà Vincles Ferotges, de Vivian Gornick. Un llibre autobiogràfic construït a partir de converses, records i discussions amb la seva mare, mentre passegen per Nova York.

La dinamitzadora de l'activitat serà Clàudia José, estudiant del grau d'Estudis Literaris, que explica que hi haurà tant literatura clàssica com contemporània i que afirma que "la dona necessita la cultura per poder reivindicar-se". I és per això que s'engega aquest cicle literari, en el qual hi pot participar tothom, amb el compromís que els assistents comprin el llibre a L'Illa.

Mònica Esclassans

Sobre Mònica Esclassans, la dona que inspira el club de lectura, Peña diu que "havíem sentit a parlar d’ella com un personatge de l’imaginari local". Esclassans va arribar a Mollet a principis del segle XVII, des d'un poblet proper a Narbona, i a més de prescriure tisanes, ungüents i cataplasmes als veïns del poble, utilitzava la literatura oral com a mètode terapèutic. De fet, explicava rondalles a tots aquells a qui guaria, i apaivagant així bona part dels seus mals. Peña reivindica amb aquest club de lectura la figura d'aquesta molletana d'adopció "que va ser una transmissora de la literatura oral, que avui s’està perdent".

Edicions locals