Torrats explica un nou capítol de la llegenda del Moll Fer

Els assistents coneixeran perquè el bestiari del mam pot separar-se en dos

Cultura

El Moll Fer fa 10 anys que surt per Sant Vicenç, però enguany els molletans el coneixeran una mica més
El Moll Fer fa 10 anys que surt per Sant Vicenç, però enguany els molletans el coneixeran una mica més

La Colla Torrada explicarà dissabte perquè el Moll Fer pot separar-se en dues meitats. El bestiari torrat tornarà a ser protagonista per Sant Vicenç, però en aquest cas ho serà amb aquesta nova història que s'explicarà amb una espècie d'obra de teatre a la plaça Prat de la Riba a partir de les 20.30 h, on hi haurà pirotècnia.

L'acte central d'enguany "no serà un correfoc", apunta Sergi Milà, un dels responsables del Moll Fer, "però hi haurà molt lluïment pirotècnic". En acabar la llegenda, això sí, arrencarà el correfoc a càrrec del Ball de Diables de Mollet, sota el nom d'El vuit de foc.

Aquesta actuació "és l'evolució d'un espectacle que fa anys que ja fem", assenyala Milà. De fet, "fa deu anys que el Moll fa el ball per Sant Vicenç i en els últims cinc anys s'havia incorporat la lluita del Vicenç amb el Moll Fer". El responsable del bestiari assegura que els molletans s'hi han d'animar a veure l'esdeveniment de dissabte, "perquè és totalment nou. A més, els balls estan molt polits i la història té molta màgia i encant".

Aquesta serà la reaparició del bestiari Torrat, un cop ja reparat, després que caigués a terra durant el correfoc de la festa major d'estiu i es trenqués una pota i algunes parts de la boca. Tot plegat serà possible amb la participació de La banda del Moll i la col·laboració del Ball de Diables i les colles de Morats, Castellers i Geganters.

La nova llegenda

El Moll Fer era un personatge molletà que robava el vi de les bodegues del poble. Els nobles, enfadats amb el Moll, van decidir parlar amb el gegant Vicenç per aturar el problema. Aquest, en plena discussió amb el peix, va partir el Moll en dos. Davant d'aquest incident, les entitats van reunir forces per tornar-lo a ajuntar, i és des d'aleshores que el Moll pot aparèixer pels carrers del municipi tant unit com separat.

Edicions locals