Toni Franco portarà el dorsal 1 en el 20è aniversari de la Cursa de Sant Vicenç

"M'agrada molt còrrer per un paratge tan bonic com el de Gallecs i portaré amics de Navalmoral de la Mata", explica l'atleta al diari Som

Esports

Toni Franco va formar part del Club Atlètic Mollet durant vuit anys.
Toni Franco va formar part del Club Atlètic Mollet durant vuit anys. | Marco Bardella

Mollet del VallèsSergi Escudero

La relació de l'atleta paralímpic Toni Franco (1974, Santa Coloma de Gramenet) amb Mollet del Vallès segueix sent molt forta malgrat visqui actualment a Navalmoral de la Mata (Càceres). Allà és entrenador de triatló i monitor d'atletisme.

Els anys de competició professional es van acabar als Jocs Paralímpics de Rio de Janeiro 2016. Però no definitivament perquè Franco vol classificar-se per Tòquio 2020. "Recordo amb molta estima els vuit anys que vaig estar al Club Atlètic Mollet entrenant sota les ordres de Rogelio Vega", explica l'atleta al diari Som. I enguany, en una edició tan especial com la del 20è aniversari, tornarà a participar a la Cursa de Sant Vicenç. A més, ho farà amb el dorsal 1 perquè el Club Atlètic Mollet li farà un homenatge. 

"És tot un honor i em fa molta il·lusió. A més, m'agrada molt còrrer per un paratge tan bonic com el de Gallecs. Fins i tot, portaré amics de Navalmoral de la Mata perquè hi participin. L'última vegada que vaig estar a la Cursa de Sant Vicenç va ser en l'edició del 2016", diu Franco. Ell va començar a fer esport de forma federada amb 23 anys, quan es va apuntar a futbol sala. Després va fer el salt a l'atletisme i el 2009 es va passar al triatló.

Campió del món

El millor moment de la seva carrera va tenir lloc el 2011, quan es va proclamar campió del món de triatló cros a Extremadura. Així ho creu ell mateix, però també considera "que el més important en l'esport és fomentar els valors que t'ajuden a tenir una vida més plena". Aquest també és l'objectiu d'aquesta cursa. 

Edicions locals