Es presenta el 34è 'Notes', que tracta l'educació a Mollet

També es farà una conferència sobre el final de la guerra a la ciutat

Societat

Es presenta el 34è 'Notes', que tracta l'educació a Mollet
Es presenta el 34è 'Notes', que tracta l'educació a Mollet

La Sala Fiveller acollirà dimarts –dia de Sant Vicenç– la presentació del volum 34 de la revista Notes. El llibre d'enguany té el títol de L'educació a Mollet: Una visió històrica (1845-2019).

L'acte tindrà lloc a la Sala Fiveller a les 12.30 h i comptarà amb la presència de l’alcalde i president del Centre d’Estudis Molletans (CEM), Josep Monràs; el rector de Mollet, David Abadías; el regidor del CEM, Raúl Broto; i el director del CEM, Jordi Bertran.

El Notes d’enguany és per primera vegada una monografia íntegra que ha volgut construir la història del que han estat quasi dos-cents anys d’ensenyament a Mollet, centrada de manera més aprofundida en els anys que van de 1845 al 1995.

Aquest número del Notes desvetlla que a la ciutat hi ha hagut més de 80 centres escolars des de mitjans del segle XIX. Els impulsors de la recerca han estat dos mestres molletans, Rosa Maria Securun i Jaume Noró, que durant anys havien anat recopilant informació sobre el tema.

80 anys dels bombardejos

Durant la presentació del Notes 34, també es farà la conferència Mollet, gener de 1939. De la República al franquisme, a càrrec de la historiadora Maria Àngels Suárez. Amb aquesta xerrada, el CEM engega un programa d'activitats per commemorar el 80è aniversari dels bombardejos franquistes a Mollet i el final de la Guerra Civil.

Fins a l'abril es faran diferents activitats per commemorar el final de la guerra. La primera de totes serà el divendres 25 de gener, dia en què es compleixen els 80 anys del segon bombardeig feixista de Mollet, i consistirà en un homenatge a les víctimes dels bombardejos, amb la projecció del documental Els bombardejos del 38 i 39 a Mollet. També es farà una passejada pel Mollet bombardejat.

Edicions locals