ERC presenta dues noves candidates de la seva llista pel 26-M

La formació reivindica el paper de les dones en política i assenyala que Marina Planellas i Isabel Padilla ocuparan "llocs alts de la llista"

Política

D'esquerra a dreta: Isabel Padilla, Oriol López i Marina Planellas
D'esquerra a dreta: Isabel Padilla, Oriol López i Marina Planellas

Mollet del Vallès

Ara Mollet ERC – MES ha volgut donar a conèixer aquest dilluns a les 12 h, dues de les seves candidates per a les eleccions del maig. Segons la formació, Marina Planellas i Isabel Padilla seran dos noms que aniran "en llocs alts de la llista" i que "amb tota seguretat seran regidores al pròxim mandat".

Oriol López, cap de llista del partit, ha assegurat que amb aquest moviment es vol demostrar la importància que tenen les dones en el partit. "Entre els militants i els amics hi ha un creixement exponencial pel que fa a les dones", ha dit el líder d'Ara Mollet ERC – MES. Així mateix ha afegit que la candidatura d'ERC a la ciutat aposta per una llista cremallera.

Isabel Padilla té 65 anys i va créixer a Mollet. Es defineix com una dona d'esquerres que per "coherència, herència i convicció" s'ha unit com independent a la llista d'ERC. A més, Padilla té una llarga experiència al teixit associatiu de la capital baixvallesana, ja que ha presidit durant 10 anys l'Associació de dones Àgora i durant un any l'Associació de Veïns de l'Estació del Nord.

Padilla va decidir entrar com independent a ERC després dels fets de l'1 d'octubre. "Allò em va despertar un sentiment de dignitat per com tracten Catalunya", ha dit la candidata.

Per la seva banda Marina Planellas té 21 anys i fa temps està vinculada al partit. Del barri de Santa Rosa, la candidata també ha sigut part del teixit associatiu de la ciutat i a més de militant forma part de les joventuts republicanes. "Ara Mollet ERC – MES coneix la ciutat i té motivació per canviar coses; en l'àmbit local necessitem fer un gran canvi i aquesta és l'única opció que hi ha sobre la taula per aconseguir-ho", ha explicat Planellas.

Oriol López no ha volgut especificar quin lloc ocuparan les dues noves candidates, però ha asseverat que aquesta informació es donarà a conèixer el pròxim febrer quan la candidatura es presenti definitivament al Mercat Vell. Tanmateix, López ha valorat la diferència d'edats entre les dues noves incorporacions, la diferència de llengües i de perfils.

Per últim, el cap de llista ha reivindicat la necessitat "després de 32 anys del mateix govern, d'oferir als molletans una proposta transversal, progressista, republicana i socialista".

Edicions locals