L'Ajuntament assegura que el fum de la caldera de biomassa a Plana Lledó no és tòxic

El consistori també apunta que la distància respecte als edificis de l'entorn compleix la normativa

Societat

L'Ajuntament assegura que el fum de la caldera de biomassa a Plana Lledó no és tòxic
L'Ajuntament assegura que el fum de la caldera de biomassa a Plana Lledó no és tòxic

Els serveis tècnics de l'Ajuntament de Mollet han sortit al pas de la denúncia feta per alguns veïns a través de Canviem Mollet sobre les molèsties que provoca el fum que genera la caldera de biomassa del pavelló de Plana Lledó.

Segons l'informe emès pels tècnics, la generació de fum  "en moments puntuals és deu al procés natural de combustió". L'informe indica que aquest fum té la mateixa composició que el que es produeix en altres instal·lacions com ara llars de focs o estufes de llenya domèstiques, i que, a ple rendiment, la caldera produeix molt poc fum, però aquest es pot veure incrementat per les condicions meteorològiques com la inversió tèrmica o la humitat. Els tècnics asseguren que "en les quantitats produïdes i per la forma com es dispersa en el medi ambient el fum produit no és tòxic ni suposa cap perill per la salut dels veïns de la zona".

D'altra banda, la instal·lació, "d’última generació i que compleix amb els estàndards més exigents de qualitat i tecnologia" compleix, segons l'informe, amb la normativa de distàncies, que estableix que la sortida de fums "ha de situar-se en un punt on superi l’alçada màxima de qualsevol edifici en un radi de 25 metres", apunten.

Els tècnics també recorden que el combustible és "exclusivament estella forestal de proximitat", fet que ajuda al manteniment dels boscos i la prevenció d’incendis forestals. "En provenir de boscos de la zona, contribueix a l’economia circular de proximitat i la reducció d’emissions de CO2", indiquen les mateixes fonts que asseguren que "s’aconsegueix complir en tot moment la normativa ambiental actual relativa a les emissions".

 

Edicions locals