El PDeCat de Mollet proposa protegir els elements arquitectònics interns de l'edifici del Tabaran

El partit presentarà dilluns una moció d'urgència en sessió ordinària del ple de l'Ajuntament de Mollet

Societat

El PDeCat presentarà dilluns una moció d'urgència en sessió ordinària del ple de l'Ajuntament de Mollet en la qual insta el consistori a estudiar i protegir els elements arquitectònics interns de l'edifici del Tabaran que actualment no estan protegits per la normativa urbanística.

Concretament, el partit proposa fer un estudi dels elements arquitectònics interns de l’edifici del Tabaran que actualment no estan protegits, com són l’entramat de sota la teulada de fusta de melis i les voltes catalanes, amb l'objectiu d'esclarir el seu valor arquitectònic i històric, i valorar la seva necessitat de protecció. En funció del resultat de l’estudi, es demana protegir els elements arquitectònics interns que s’hagi valorat positivament la seva protecció i traslladar a la normativa vigent i als futurs promotors urbanístics la necessitat del seu manteniment insitu o la reconstrucció en el projecte final.

Iniciat l’enderroc de l’antic teatre, "la part de l’edifici que quedarà és un compendi de l’arquitectura industrial i urbana de principis del segle XX al qual Mollet no pot renunciar com va renunciar en altres edificis malauradament desapareguts", apunta la moció. Per això, el grup municipal del Partit Demòcrata (PDeCAT) "considera que és necessari analitzar i protegir, si s’escau, alguns d’aquests elements arquitectònics interns que actualment no estan protegits. No fer-ho podria provocar la pèrdua d’uns elements que serien irrecuperables i un futur penediment".

Edicions locals