Una passejada virtual pels escenaris dels bombardejos a Mollet

El Museu Abelló va acollir un acte en què van participar experts i supervivents dels bombardejos

Societat

Museu Abelló
Museu Abelló

El Museu Abelló va ser un dels escenaris on el divendres es va realitzar una de les commemoracions dels 80 anys dels bombardejos que va sofrir Mollet durant la Guerra Civil.

A l'acte introduït pel regidor Raúl Broto, hi van participar el director del Centre d'Estudis Molletans, Jordi Bertran, la historiadora, M. Àngels Suárez, la periodista, Glòria Arimon, i diferents testimonis dels bombardejos que aleshores eren nens.

Tot i que l'esdeveniment estava programat com una passejada pels carrers de Mollet en la qual s'havia de visitar els escenaris on van caure les bombes de l'aviació feixista italiana, finalment, el fred va impedir aquest 'tour' que es va dur a terme de manera virtual al mateix museu Abelló.

Conduida per M. Àngels Suárez i amb imatges de mapes on van caure els mortífers projectils, aquesta passejada tecnològica va estar acompanyada dels comentaris de supervivents com el compositor de sardanes Jaume Boix que el dia dels bombardejos tenia 8 anys. "Tot i la poca edat, ho recordo perfectament", va afirmar Boix.

"Actes com aquest que volen mantenir la memòria viva són molt positiu, ja que el bombardeig va ser una cosa molt transcendental", afegia. "Recordar-ho et dóna un consol perquè penses... mira, ho he superat i ara tinc 88 anys, només me'n queden 12", concloïa bromejant.

Després de la ruta virtual, Arimon, va presentar el documental que fa deu anys es va realitzar amb motiu del 70è aniversari dels bombardejos. La periodista i autora del document va afirmar que cintes com aquesta són necessàries per "no repetir els errors del passat".

Edicions locals