La botiga de llaminadures El Fax tanca 27 anys després

Disposava del primer fax públic de mollet

Economia

La botiga de llaminadures El Fax tanca 27 anys després
La botiga de llaminadures El Fax tanca 27 anys després

El Fax tancarà dijous, amb gairebé 30 anys d'història a la ciutat. Llaminadures, pipes, crispetes, patates i fins i tot cantimplores amb begudes dolces de maduixa o llimona, entre d'altres. Tot això i molt més és el que han pogut gaudir els molletans més petits i els adolescents –i també els grans– durant 27 anys a El Fax.

Maria Cabrera i Rafael de la Casa van obrir el negoci a finals del 1991 al carrer Anselm Clavé. Al principi va ser un locutori amb el primer fax d'ús públic de Mollet, i on també es venien llaminadures. I amb l'arribada del nou mil·lenni, els propietaris es van dedicar únicament a la venda de dolços, fins que el 2008 es van jubilar. Va ser aquí quan la Lourdes Ventura –actual propietària– va prendre el relleu, mantenint el nom i el model de negoci, però mudant-se a un local ben pròxim, al carrer Ramon Casas.

Ara Ventura ha decidit tancar per engegar "una etapa de la meva vida en la qual vull fer altres coses". Més d'una dècada al capdavant del Fax, la propietària s'emporta "allò bo d'estar de cara al públic: conèixer la gent tal com és realment, i no jutjar-la per les seves aparences". "Són molts anys i estar de cara al públic t'enriqueix", afirma. A més, assegura que molta gent s'ha apropat per dir-los que els sap greu el tancament i que, de fet, "l'altre dia un nen petit –que no volia que tanqués El Fax– em va dir 'doncs me'l quedo jo'".

Edicions locals