Mollet en Comú reclama més places públiques de residència d'avis

El partit crítica al govern municipal de Mollet la venda de terrenys per construir-hi residències privades

Societat, Política

Mollet en Comú reclama més places públiques de residència d'avis
Mollet en Comú reclama més places públiques de residència d'avis

"El model de residències per a gent gran del govern municipal del PSC és totalment privatitzador i prohibitiu", així de contundent es va mostrar Mollet en Comú en la presentació de la seva campanya en favor de les residències de la tercera edat públiques titulada Volem residències públiques.

En paraules de Marina Escribano, "la ciutat té una població cada cop més envellida". La cap de llista del partit per a les pròximes eleccions afegia que, "hi ha 7.500 persones de més de 65 anys a la ciutat i només 80 places públiques a la residència de Santa Rosa".

Antonio López, membre del partit, afegia que "quasi la resta de places a La Immaculada i a Les Masies són privades". Així mateix, López va assenyalar que el preu de l'estança en una residència, en un context de "pensions molt pauperitzades" està  entre els 1.700 i els 2.300 euros.

Amb aquesta campanya que vol arribar a les 3.000 firmes  en tres mesos -de moment en porta 100- i presentar-se com una moció al ple del mes d'abril, Mollet en Comú reclama a l'ajuntament que "pressioni a la Generalitat per la creació de noves places públiques". De la mateixa manera la campanya vol denunciar "al PSC perquè en lloc de fer això ven parcel·les a empreses com l'asseguradora privada FIATC que gestionen les residències per a gent gran per enriquir-se".

Per la seva banda, el passat divendres, l'alcalde de la ciutat, Josep Monràs, explicava en una intervenció a Ràdio de Mollet que la venda de terrenys per a fer-hi residències privades, es deu a la  "manca d’inversió del Govern català". "Cal buscar solucions, i la construcció d’aquesta residència privada, pot ser una bona oportunitat per crear algunes places concertades", deia Monràs.

Edicions locals