L'Hospital obre 50 llits per fer front al pic de la grip

La Fundació Sanitària de Mollet també ha reforçat el personal per gestionar el moment àlgid de l'epidèmia

Societat

Hospital de Mollet
Hospital de Mollet

Com cada any per aquestes dates, el Baix Vallès es troba en el punt més àlgid de l'epidèmia de grip amb 277 casos per cada 100.000 persones. És per aquest motiu que, tal com explica Sabina Molina, directora Assistencial Mèdica de la Fundació Sanitària de Mollet (FSM), s'han intensificat "els protocols de l'Hospital de i el Sociosanitari de la ciutat" per combatre els efectes de la grip.

Entre les mesures més destacades es troba l'obertura d'una cinquantena de llits per atendre la demanda de persones malaltes que han de ser ingressades perquè la grip es barreja amb altres afectacions, "sobretot pulmonars", i es duu a terme un reforç del personal que en aquesta època de l'any fa "hores extres remunerades".

"Si una persona ve a l'hospital el divendres i s'ha de quedar a urgències 24 hores, intentem que aquesta estada no s'allargui tot el cap de setmana per poder lliurar el màxim de ràpid possible els llits", afirma Molina per afegir que es fa un control domiciliari dels pacients menys greus per sobrecarregar el mínim els centres mèdics.

Després del brot de grip de l'any passat que segons Molina va ser "més violent" s'han activat aquestes mesures de pla de xoc que es combinen amb una "major coordinació amb el servei d'atenció primària".

Aquests són els casos excepcionals, però quan es tracta de grips que no tenen altres afectacions adherides, Molina recomana "repòs, hidratació i tractament amb analgèsics i antitèrmics"

Crítiques al menjar de l'hospital

La Plataforma per la Sanitat Pública Baix Vallès ha fet públic un comunicat en el qual arremet contra el FSM i CatSalut "per les nombroses queixes a la deficient  qualitat del menjar que es dóna als pacients, i pels preus excessius de la cafeteria / restaurant".

Edicions locals