Sergi Mingote presenta K2+Broad Peak+Manaslu, 72 dies al límit

El documental és un recull de les vivències de l’alpinista durant l’ascensió dels tres 8.000 dins el projecte solidari “3x2x8000”

Esports, Rècord Guinness 14x1000 per Sergi Mingote

Sergi Mingote va presentar el documental K2+Broad Peak+Manaslu, 72 dies al límit
Sergi Mingote va presentar el documental K2+Broad Peak+Manaslu, 72 dies al límit | SM

Nil Artiaga

L'alpinista de Parets del Vallès Sergi Mingote va exhibir el seu documental K2+Broad Peak+Manaslu, 72 dies al límit, divendres passat al Centre Cultural La Marineta de Mollet. El llargmetratge, que es va projectar de forma íntegra per primera vegada, és un recull de les experiències viscudes durant l'ascensió dels tres 8.000 K2, Broad Peak i Manaslu, que va coronar durant l'estiu del 2018 i sense oxigen artificial.

Al documental apareixen imatges espectaculars, gravades per ell mateix, en què es mostra el que significa el dia a dia d'una expedició de tantes setmanes i a tanta alçada: condicions atmosfèriques adverses, moments en què els alpinistes es perden durant hores, parets que semblen impossibles d'escalar, congelacions als dits dels peus, etcètera. Però també, la inexplicable sensació de felicitat un cop fet el cim després de tant esforç i tantes hores al darrere.

Sergi Mingote explica al documental que des de l'últim camp base del Broad Peak fins al cim van tardar onze hores a pujar. També, que "en expedicions tan llargues sovint camines sol durant hores i això et permet reflexionar sobre coses en les quals no penses durant el dia a dia". I que, per hidratar-se, havien de beure "la neu que s'havia de desfer" i havien de prendre "pastilles i sopes que portaven sals minerals".

El juliol Mingote va pujar al Broad Peak i al K2; i, el 25 de setembre, el Manaslu, el seu setè cim de més de 8.000 metres. Aquestes tres ascensions s'inclouen dins del projecte "3x2x8000 Solidary Project", que consisteix a fer sis 8.000 en 365 dies sense l'ajuda d'oxigen artificial, el que significaria un nou Rècord Guinness. L'Alpinista vol demostrar, d'aquesta manera, que "les limitacions només ens les posem nosaltres i estan dins el nostre cap".

Ara el repte està a la meitat i els tres cims que li queden per a conquerir són el Lhotse, l'Everest i el Kanchenjunga; és a dir: la quarta, la primera i la tercera muntanya més alta del món respectivament. Tal com va assegurar l'alpinista vallesà a la conferència de Mollet, el seu objectiu serà "ascendir primer al Lhotse i encadenar-ho amb la pujada a l'Everest, intentant descendir el mínim possible per a no perdre alçada". I després "anar amb helicòpter fins a la base del Kanchenjunga". Per a preparar-se, Mingote pujarà al volcà més alt del món, l'Ojos del Salado, situat als Andes. El 15 de març marxarà cap allà i té previst estar-hi fins a l'1 d'abril. Després, descansarà durant una setmana i llavors ja viatjarà cap al Nepal.

Edicions locals