Els furts cauen un 18,2% a Mollet

Els delictes al Baix Vallès disminueixen en un 3,78% durant l'últim any

Societat

Mossos
Mossos

Mollet del Vallès

Les dades del 2018 al Baix Vallès aportades pels Mossos d'Esquadra indiquen que en total, el territori va registrar 5.269 delictes. Això significa 201 delictes menys que el 2017, quan la xifra total de delictes es va situar en els 5.476; una disminució anual en els delictes del 3,78%.

Mollet en ser el municipi més poblat va ser on més intervencions es van dur a terme. A la ciutat, el delicte més freqüent va ser el furt –robatori sense intimidació ni violència–, ja que a la capital baixvallesana hi ha majors aglomeracions, sigui pel mercat o esdeveniments amb molta gent, i per tant el carterisme és més habitual. La reducció d'aquest tipus de delicte es va fer notar a la ciutat gràcies a la incorporació d'agents cívics al mercat, passant de 860 a 703 furts en un any.

Va succeir el mateix amb Montornès on en un any s'ha aconseguit reduir en un 38,33% els delictes d'aquest tipus passant de 420 a 259 furts. Aquesta població va ser la que major reducció de delictes en general va registrar l'any passat. Concretament els delictes van caure en un 20,63%.

A la Llagosta o Parets va ser on proporcionalment més delictes contra empreses es van produir. En el primer cas els robatoris amb força a empreses van ser 20 i en el segon 19; les més altes del Baix Vallès. Tot i així, mentre al primer dels dos municipis els delictes es van augmentar un 4,68%, al segon van reduir un 9,54%.

Pel que fa a Montmeló el creixement en nombre de delictes el 2018 va ser notori. Aquesta xifra no té relació amb la inseguretat diària, sinó amb l'existència de macroesdeveniments com els relacionats amb el circuit de curses de motor o amb el festival de música electrònica Daydream que concentren grans multituds i generen un gran nombre de furts de mòbil o carteres.

El cas de Sant Fost és el més singular dels registrats. En el municipi el principal delicte va ser el "robatori amb força a domicili". Això té a veure amb l'alta concentració d'urbanitzacions i cases aïllades que hi ha. Si el 2017 es van produir 45 delictes d'aquest tipus, el 2018 van ser 69; un 53,33% més.

Per últim, a Martorelles i Santa Maria de Martorelles va ser on menys delictes es van produir. A Santa Maria només van registrar-se 15 delictes el 2018, tres menys que l'any anterior. Pel que fa, a Martorelles els delictes van créixer un 23,77% convertint-se, després de Montmeló, en el municipi amb major creixement de delictes.

Edicions locals