La Generalitat i l'Ajuntament estudien com afrontar la davallada de demanda de places de P3 els propers cursos

El Departament paralitza una proposta que plantejava la fusió de dues escoles davant la futura baixada de demanda

Societat

La Generalitat i l'Ajuntament estudien com afrontar la davallada de demanda de places de P3 els propers cursos
La Generalitat i l'Ajuntament estudien com afrontar la davallada de demanda de places de P3 els propers cursos

El Departament d'Educació de la Generalitat i l'Ajuntament estudiaran en els propers mesos com afrontarà la ciutat la davallada demogràfica prevista i com afectarà aquesta a les places escolars a la ciutat.

Aquesta setmana, l'Ajuntament enviava una carta al conseller d'Educació, Josep Bargalló, per exigir-li que paralitzés els canvis pretesos per al curs 2019–2020, uns canvis que, segons fonts consultades, passarien per fusionar dues escoles davant la previsió de davallada de demanda d'infantil. El govern local exigia la paralització d'aquesta actuació que no havia estat consensuada i, que considerava precipitada, "fins que no hi hagi una correcta planificació escolar a mig termini a la ciutat".

Davant la demanda municipal, el director dels Serveis Territorials d'Educació Vallès Oriental Maresme, Pere Masó, ha assegurat al diari Som que "s'ha pactat amb l'Ajuntament esperar un temps per prendre una decisió", diu. Amb tot, Masó considera que "no podem trigar més de finals d'aquest any per solucionar-ho". Per aquest motiu, des del Departament s'ha marcat un calendari a l'Ajuntament. D'una banda, abans del juliol, el consistori hauria de presentar una contraproposta a la solució de fusió aportada per Educació. De l'altra, abans d'acabar l'any "hem d'arribar a un acord de planificació a mig termini", una planificació que l'Ajuntament fa anys que reclama.  

Segons Masó, en aquesta planificació, a més de tractar la davallada de places d'infantil i primària també s'haurà de tractar la situació de l'INS Aiguaviva, actualment repartit en dos edificis a diferents punts de la ciutat. En aquest cas, l'Ajuntament ja fa anys que va mostrar la seva voluntat de cedir un terreny municipal a Ca l'Estrada per a la construcció del 4rt INS, tot i que Masó apunta que el Departament té "altres possibilitats".

Edicions locals