Acte solidari amb els dos encausat independentistes de Mollet

Els dos encausats no reconeixen l’autoritat del TSJC, un tribunal que consideren “hereu del règim del 78”

Societat

Acte de solidaritat amb els encausats de Mollet
Acte de solidaritat amb els encausats de Mollet

Mollet del Vallès

El passat diumenge el Parc de Can Mulà  de Mollet va ser escenari d’un vermut solidari per recaptar diners per pagar les defenses dels integrants dels Comitès de Defensa de la República encausats pel TSJC per unes accions de protesta que van tenir lloc el 23 de febrer i el 27 de setembre de 2018.

En total són 24 persones encausades de les quals dues són de Mollet del Vallès.

Els fets pels quals se'ls ha encausat

El 27 de setembre de 2018, diferents integrants dels Comitès de Defensa de la República van dur a terme una protesta davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, a Barcelona, com a protesta per les peticions de fiscalia de presó d'entre any i mig i dos anys i sis mesos per als independentistes que el 23 de febrer havien estat identificats per protestar davant del mateix tribunal.

Aquell 27 de setembre els Mossos d'Esquadra van identificar a 11 persones entre les quals dues eren de Mollet, l'Emili Carballo i en Rafael Delgado. "El novembre ens van enviar una citació per anar a declarar al jutjat", afirma un dels dos. "Tot i que no ens vam encadenar, se'ns acusa de resistència a l'autoritat", afegeix.

Al novembre, Delgado va acudir al tribunal, però es va negar a declarar al no reconèixer l'autoritat d'un "tribunal hereu del règim del 78". Carballo no va presentar-se ni aquella vegada ni les dues següents citacions del jutjat el 4 i l'11 de febrer. "Ara, jo i cinc companys més, estem a l'espera que els jutjats emetin un ordre de cerca i captura", explica l'encausat que afegeix que, "tot i la solidaritat enorme que ha mostrat el poble amb nosaltres, pateixo per la meva família i em fa estar neguitós pensar que em pugui venir a buscar la policia a casa i que la meva filla estigui sola".

Actes de solidaritat públics però "alegals"

Al vermut solidari de Can Mulà  organitzat pel CDR de Mollet van participar-hi els grups de suport de les persones encausades d'altres pobles com Palau-solità i Plegamans o Santa Perpètua de la Mogoda i hi va intervenir Pepe Beunza, el primer objector de consciència a l'estat espanyol contra el servei militar obligatori i que actualment és membre del col·lectiu en Peu de pau.

Segons fons de l'organització, en l'acte, que va comptar amb una setantena de persones, es va disposar una "caixa de resistència per ajudar a les persones víctimes de la justícia espanyola".

"És difícil poder fer esdeveniments en una ciutat amb un govern socialista", assenyalen des del Comitè de Defensa de la República de Mollet. "A més som col·lectius alegals i no podem demanar permisos i sempre que fem algun acte ens arrisquem", expliquen.

Actes de protesta anònims

El 4 de febrer les entrades de diversos jutjats catalans, entre ells el de Mollet, van despertar-se plens de fems i brossa. L'acció emmarcada dins la campanya dels Comitès de Defensa de la República "Justícia de merda" volia denunciar uns tribunals "injustos tant amb els independentistes com en casos com el de la Manada o els de corrupció del Partit Popular".

Donada l'acció i tenint en compte que aquest dimecres ha començat el judici contra els membres del govern de la Generalitat per haver facilitat el referèndum, el TSJC va demanar protecció de les entrades de les seus judicials a Catalunya als Mossos d'Esquadra les 24 hores del dia. Des d'aleshores el jutjat de Mollet disposen d'una patrulla del cos policial a temps complet per evitar accions reivindicatives que estarà operativa, segons fons dels Mossos, "fins a nova ordre".

Edicions locals