Usuaris de Renfe organitzen una vaga de bitllets a les línies R3 i R4

El col·lectiu demana que no es pagui el bitllet com a protesta davant la manca d'inversió en aquestes vies

Societat

El col·lectiu d'usuaris de Renfe Vaga Renfe ha convocat una vaga de bitllets per aquest dilluns 18 de febrer a les línies R3 i R4, que compta amb el suport del col·lectiu, Stop Pujades, que s'ha adherit a l'aturada i demana ajuda als altres usuaris per tal d'obrir les portes i ajudar a sortir a les persones que ho necessitin. Per la seva part, Renfe recorda que no pagar el bitllet és "un frau".

La mesura de protesta arriba després del greu accident ferroviari patit a Castellgalí i que va acabar amb un mort i una desena de ferits. Era el segon greu accident de Renfe viscut a Catalunya en pocs mesos, després que el passat novembre un altre tren patís un accident mortal en la via que va de Manresa a Terrassa.

El grup d'usuaris impulsor d'aquesta iniciativa considera que no mereixen "aquest tracte", i reclamen a la Generalitat de Catalunya que "posi solució a aquest problema de forma immediata". El col·lectiu, que critica que "s'ha acabat plorar davant del govern espanyol", ha anunciat que bloquejarà les portes i evitarà que es tanquin, convidant a tothom a passar sense pagar per tal d'"enfonsar econòmicament a la companyia ferroviària".

Edicions locals