Ara Mollet ERC MES presenta els 35 noms d'una llista 'per guanyar les eleccions'

La candidatura es va donar a conèixer en un acte al Mercat Vell amb la presència del vicepresident del Govern català, Pere Aragonès

Política

Ara Mollet ERC MES presenta els 35 noms d'una llista "per guanyar les eleccions"
Ara Mollet ERC MES presenta els 35 noms d'una llista "per guanyar les eleccions"

Mollet del VallèsLaura Ortiz

"És una llista per guanyar". Així definia el cap de llista d'Ara Mollet ERC MES, Oriol López, la candidatura que es presentarà a les eleccions del 26-M i que divendres es donava a conèixer en un acte públic que va omplir el Mercat Vell de gom a gom i que va comptar amb la presència del vicepresident del Govern català, Pere Aragonès.

En la presentació, en què es va projectar un vídeo de Gabriel Rufián de suport al candidat molletà, Oriol López assegurava que la llista presentada és "transformadora, d'esquerres, socialista, republicana i que vol fer noves polítiques amb noves maneres i nous projectes", deia i ressaltava la presència d'independents i de gent de tots els barris, una característica que també destacava Aragonès: "A Mollet han fet bo allò que ens demanaven l'Oriol Junqueras i la Marta Rovira, fer llistes arrelades als barris, que tothom s'hi pugui sentir reflectit", indicava el vicepresident català.

En concret, els noms que acompanyaran Oriol López a la llista seran: Marta Vilaret (ERC), Manel Sostres (MES), Marina Planellas (ERC), Josep Amaya (ERC), Isabel Padilla (independent), Joan Alcarria (ERC), Txell Humbert (ERC), Sergio Suárez (Ind.), Margarita Vergés (MES), Francesc Pujol (ERC), Marta Baron (ERC), JuanMa Gómez (MES), Merche Martínez (ERC), Vicenç Compte (ERC), Mireia Oliva (ERC), Toni Valle (Ind.), Núria Folch (Ind.), Isaac Rovira (ERC), Lídia Iborra (Ind.), Jordi Carro (ERC), Agnès Galdon (ERC), Oriol Bargalló (ERC), Carme Guarro (Ind.), Jaume Vilaseca (ERC). Suplents: Dolors Andrés (Ind.), Javier Bárcena (Ind.), Sónia Vidal (Ind.), Maximiano Escalera (MES), Cristina Forés (Ind.), Joan Pi (ERC), Carme Mas (ERC), Josep Cot (Ind.), Conxi Porras (ERC) i Ramon Rodrigo (ERC).

López considerava que la candidatura d'Ara Mollet ERC MES "ha passat de ser una proposta transformadora a ser l'alternativa de govern" i assegurava que encara es treballa per ampliar aquesta llista amb més noms, en relació a la possible incorporació de la CUP a la candidatura independentista.

En el seu discurs, el candidat es mostrava segur i asseverava que "el 2019 ha de ser l'any per aplicar polítiques de canvi", deia. "Fa nou anys no pensava que avui estaria en disposició de dir que podem guanyar", assegurava el candidat. López recordava que fa 28 anys que Monràs està a l'Ajuntament i llançava un missatge a "aquells que encara volen blanquejar el seu govern; també els esperem d'aquí tres mesos pel canvi", apuntava.

Per la seva banda, Marta Vilaret, regidora i número 2 de la llista, destacava el treball fet pel grup municipal d'Ara Mollet ERC MES aquests quatre anys. "Hem fet molta feina des del carrer i també des del ple. Hem parlat molt de Mollet, hem presentat més de 200 preguntes i 93 mocions, de les quals moltes s'han aprovat però si no agraden a Monràs no s'apliquen", criticava Vilaret, qui afegia "Mollet no es mereix un alcalde que no respecta ni el ple".

Vilaret també feia esment al que considera una "gestió nefasta dels comptes municipals sobretot els últims anys" i demanava a l'actual govern municipal que "si no volen assumir responsabilitats que s'apartin".

Al seu torn, Aragonès destacava el "potencial enorme" del Baix Vallès i apostava perquè Mollet es converteixi en la capital. "Per fer-ho es necessiten polítiques valentes i Ajuntaments oberts". El vicepresident destacava que el paper dels Ajuntaments "en el desenvolupament de la República és fonamental perquè és la manera d'explicar amb fets quin és el nostre projecte polític". 

En l'àmbit nacional, i sobre l'anunci d'eleccions generals per al 28 d'abril, Aragonès assegurava que "arribem aquí perquè el PSOE, en el moment de concretar els instruments de diàleg per trobar una sortida política a Catalunya ha agafat por i ha cedit a l'espanyolisme de dins i de fora del PSOE", indicava i assegurava que "cal anar a les urnes per ratificar la voluntat de l'independentisme català d'avançar en la negociació i el diàleg i la voluntat d'autodeterminació".

Durant l'acte va estar molt present la figura del president d'ERC, Oriol Junqueras, a qui es va recordar en diversos moments. "Fa quatre anys l'Oriol era aquí amb nosaltres. Sempre ha tingut un tracte molt especial amb Mollet i li enviem a ell i a la resta el nostre escalf i reconeixement", deia el president d'ERC a Mollet, Albert Biescas.

 

Edicions locals