Una moció demanarà que el CUAP del Baix Vallès es posi en marxa a Mollet

La Plataforma en defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès considera que l'ajuntament molletà ha de cedir terrenys a la Generalitat per al futur Centre d'Urgència Primària

Societat

Hospital de Mollet
Hospital de Mollet

La Plataforma en defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès presentarà una moció al ple de l'Ajuntament de Mollet que té com a objectiu accelerà la posada en marxa del primer Centre d'Urgència Primària (CUAP) al Baix Vallès i que defensa la tesi segons la qual aquest equipament ha d'estar a Mollet.

El passat mes d'octubre, es feia públic a través del Pla Estratègic Sanitari del Vallès Oriental 2019-2022 que el Servei Català de la Salut estava estudiant construir el CUAP al Baix Vallès. Ja en aquella data, la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública al Baix Vallès va assenyalar que veia amb bons ulls el projecte del CUAP, perquè "des de la plataforma i moviments com Marea Blanca apostem per un increment de diners en l'atenció primària, en els ambulatoris, perquè dotar-los de recursos i de mitjans és la manera de buidar els hospitals".

Els CUAP són serveis que ofereixen atenció en casos d'urgència de "complexitat baixa o moderada" que permeten reduir la pressió sobre els serveis d'urgència hospitalaris i les hores d'espera que segons la plataforma, a l'Hospital de Mollet l'Hospital de Mollet, poden allargar-se entre "5 o 6 hores a la sala d'espera".

Mesos després del primer anunci del CUAP, la moció que presentarà la plataforma demana que el consistori molletà cedeixi "uns terrenys municipals adequats al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya" i que el CUAP sigui contractat amb l'ICS, "ja que té a càrrec seu els CAP de la població".

Per últim la moció vol que a "la redacció del projecte i construcció d'aquest equipament" s'hi impliqui "als agents socials, ajuntaments i plataformes".

Edicions locals