Estació de Santa Rosa: amb escales però sense ascensor

Des que hi ha el pas inferior, s'ha inhabilitat la passera per sobre les vies i això causa un greu problema per a les persones amb mobilitat reduïda

Societat

Estació de Santa Rosa: amb escales però sense ascensor
Estació de Santa Rosa: amb escales però sense ascensor

Les obres de l'estació de Santa Rosa avancen i darrerament hi ha hagut una gran novetat, però que comporta un greu problema de mobilitat. S'han obert les escales i el passadís inferiors per tal de passar a l'altra banda de l'andana sense creuar per la via. Tanmateix, com que els ascensors encara no funcionen i com que la passera que hi havia fins ara s'ha inhabilitat, les persones amb mobilitat reduïda es troben amb una greu barrera arquitectònica.

Antonio Carmona, portaveu de Renfe, explica que, "en el moment en què s'instal·la un pas inferior, s'ha d'inhabilitar la passera automàticament per raons de seguretat".

Pel que fa a la dificultat amb la qual es troben les persones amb mobilitat reduïda, Renfe els gestiona un taxi per arribar al seu destí. El problema rau només en el cas que el tren pari en l'andana més allunyada de l'estació, fet que afirmen des de Renfe que és minoritari, ja que "normalment el tren para en l'andana principal". Les persones afectades que volen pujar al tren a Mollet disposen d'un taxi per arribar fins a l'estació accessible més propera –Parets o Montcada-Ripollet–; en el cas que Santa Rosa sigui el seu destí, Renfe els demana que continuïn en el tren fins a la primera estació accessible i des d'allà els traslladen en taxi fins a Mollet. Cal destacar, a més, que no tots els trens de l'R3 són accessibles.

Quant a les persones que van amb cotxets o maletes, "fins que no estigui l'ascensor en funcionament, hi haurà personal que, en la mesura del possible, els ajudarà a creuar les vies per les escales", diu Carmona. L'ascensor no es preveu que estigui disponible fins al segon trimestre –com a mínim fins a l'abril–, segons apunta Carmona.

"Demanem disculpes per aquestes molèsties puntuals", diuen des de Renfe, i asseguren que estan treballant per aconseguir "una estació 100 % accessible". Pel que fa a les actuacions, "ara falten els acabats i polir", afirmen, "i es preveu que les obres estiguin enllestides al segon trimestre".

Es tracta d'unes obres que en un primer moment s'havia anunciat que estarien enllestides el passat estiu. Tanmateix, a finals del 2018 Renfe es va comprometre a finalitzar-les durant el primer trimestre d'aquest 2019.

Edicions locals