El Barri de Lourdes tindrà un nou enllumenat LED per 79.712 euros

A més d'aquest contracte públic al Barri de Lourdes, també s'ha presentat el contracte per l'arranjament d'alguns paviments a Can Pantiquet

Societat

Els entorns de la riera Seca serà un dels punts on s'instal·larà la nova il·luminació
Els entorns de la riera Seca serà un dels punts on s'instal·larà la nova il·luminació | Ajuntament de Mollet

Mollet del Vallès

Mollet destinarà 79.712,96 euros en la reforma de l’enllumenat públic del barri de Lourdes. Segons explica el mateix ajuntament, “la finalitat del projecte és dotar la via del nivell lumínic necessari d'acord amb la normativa i les recomanacions vigents”.

“Actualment el barri disposa d'un enllumenat obsolet i en alguns punts insuficient”, afirma el consistori.

L’actuació es deriva del procés participatiu Lourdes decideix a través del qual els veïns del barri van decidir substituir la il·luminació actual per una de tipus LED que serà “més nítida i neta” alhora que “més sostenible”.

El projecte consta de tres fases. En una primera que ja s’ha dut a terme s’ha realitzat una auditoria lumínica per establir les necessitats dels diferents carrers en els quals es farà el canvi d’enllumenat.

Els carrers en qüestió són el de Juan Ramón Jiménez, el de Josep Maria Folch i Torres, el de Miguel de Unamuno, el de Pío Baroja, el de Gustavo Adolfo Bécquer, el de Santiago Rusiñol, el passeig de la Ronda i el pont sobre la Riera Seca i el seu entorn.

En la segona fase s’ha establert quines són les actuacions concretes que s’han de realitzar per a cada carrer.

En l’actualitat s’estrena la darrera fase en la qual les empreses licitadores tindran fins al 12 de març per presentar la seva proposta econòmica i tècnica i un total de dos mesos i 24 dies per realitzar les millores en l’enllumenat.

Més obres a Mollet

El de l’enllumenat del barri de Lourdes no és l’únic projecte que s’ha fet públic aquesta setmana. Al barri de Can Pantiquet l’ajuntament durà a terme obres per “arranjar el paviment de vorera de la Plaça Lluís Companys posant especial èmfasi en l’accessibilitat amb l’objectiu de seguir treballant en la millora de l’espai públic”. “En concret, s’aixecarà tota la vorera instal·lant formigó imprès simulant rajoles, un model pioner a Mollet més resistent i estètic”, afirmen des del consistori.

Al mateix temps, també s’instal·larà una planxa al terra per eviti que les arrels dels arbres malmetin el paviment, s’arreglarà tota la zona d’aparcaments de vehicles, es renovarà la línia elèctrica, es reposaran les llums i es repararan els fanals.

Aquesta actuació a la via pública tindrà un cost de 99.627,16 euros i com en el cas anterior les empreses que presentin les seves ofertes tindran fins al 12 de març per fer-ho. Així mateix, l’empresa guanyadora tindrà un màxim de quatre mesos per poder realitzar les obres de millora del paviment.

Edicions locals