El grup municipal de Ciutadans a Mollet es trenca

Els regidors Antonio Cisneros i María Elena Cisneros abandonen el grup municipal per la polèmica del currículum de Francisco Muñoz

Política

El grup municipal de Ciutadans a Mollet es trenca
El grup municipal de Ciutadans a Mollet es trenca

Els regidors Antonio Cisneros i María Elena Cisneros abandonaran el grup municipal de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament i es donen de baixa del partit taronja. Així ho han anunciat després de la polèmica pel currículum del regidor portaveu de Cs al consistori molletà, Francisco Muñoz.

Els germans Cisneros han demanat passar a ser regidors no adscrits, després que saltés a la llum pública la polèmica per un suposat màster que Muñoz havia inclòs al seu currículum. El passat mes d'octubre, es va aprovar per unanimitat en el ple de l'Ajuntament una moció presentada pel Partit Popular que instava a tots els regidors a acreditar els títols acadèmics que constaven en els seus currículums, penjats al portal web de l'Ajuntament. Es demanava també que, en cas que es demostrés que si algun regidor havia mentit, hauria de dimitir.

"El nostre company, Francisco Muñoz, va mentir, va falsificar el seu currículum i es va negar a dimitir després de ser descobert. Nosaltres ni podem ni volem ser còmplices de la mentida. No ha pogut demostrar el seu suposat màster", diuen en el comunicat. Els Cisneros recorden que com a regidors, "vam signar un codi ètic i de bona praxi i també assumim el compromís inclòs en la moció presentada".

Així doncs, davant la negativa de Muñoz de dimitir i "davant la falta de resposta per a la seva expulsió i que compta amb la complicitat de la junta municipal de Ciutadans per ocultar i deixar passar aquest greu fet, i per no ser còmplices de tal mentida, ens veiem tristament obligats a demanar el pas al grup de regidors no adscrits", apunten.

"No podem exigir honradesa i transparència a la resta de partits si no prediquem amb l'exemple i netegem la nostra casa", expliquen.

Els dos regidors han demanat un informe del Síndic de Mollet sobre aquest assumpte, "el compliment a qui correspongui de la moció que tots vam aprovar per unanimitat i, per descomptat, la dimissió de qui hagi mentit en el seu currículum", diuen.

 

 

Edicions locals