La PAH insta el jutge degà de Mollet a aplicar la totalitat de la llei contra els desnonaments

Totes les plataformes de Catalunya van presentar als respectius jutjats la demanda per fer efectives la Llei 24/2015

Societat

Pah de Mollet a les portes dels jutjats
Pah de Mollet a les portes dels jutjats

Mollet del Vallès

Una desena d'integrants de la PAH es va reunir el dimecres als jutjats de Mollet per fer entrega d'un document al jutge degà en el qual l'insta a posar en marxa la llei 24/2015.

Aquesta legislació impulsada per la mateixa plataforma, l'Observatori DESC i l'Aliança Contra la Pobresa Energètica va ser aprovada pel Parlament el 2015, recorreguda al Tribunal Constitucional pel govern espanyol i finalment aprovada el passat 31 de gener pel PSOE desestimant algunes de les esmenes més polèmiques fetes per l'executiu del PP.

En concret, l'article 5 que assenyala que els bancs o grans propietaris no podran desnonar les families que no poden pagar l'hipoteca o el lloguer obligant-los a acordar un lloguer social, i l'article 7 en què els grans propietaris com entitats bancàries que tinguin pisos buits els hauran d'entregar a l'administració pública perquè els destinti a lloguer social.

El jutge degà de Mollet no va poder atendre als integrants de la PAH, però la seva petició va ser registrada per la institució judicial.

Tot seguit la PAH de Mollet va llegir un manifest a les portes del jutjat en què van assenyalar que "després de quasi tres anys des de la impugnació de la llei per part del Govern de Rajoy i la banca, la lluita incansable de les entitats socials promotores, amb el suport d'una majoria aclaparadora de la societat catalana , ha permès fer possible allò impossible". Al mateix temps la PAH va recordar que aquesta llei es va posar en marxar gràcies a una Iniciativa Legislativa Popular que va recollir 150.000 firmes i que va ser aprovada per unanimitat pel Parlament de Catalunya.

"Aquesta llei només reclama l'aplicació de l'article 47 de la Constitució", van assenyalar des de la Plataforma. L'article de la carta magna diu que "tots els espanyols tenen dret a gaudir d'un habitatge digne i adequat i l'administració ho ha de promoure". Actualment, la PAH rep una mitjana de 3 casos de desnonament setmanals a Mollet.

Per últim els membres de la PAH reunits van assegurar que la seva iniciativa del dimecres va ser seguida a tots els punts del territori. "Altres plataformes han fet el mateix a altres jutjats de Catalunya", van concloure.

Edicions locals