Uns 300 molletans es manifesten pels drets socials i polítics

La vaga general d'aquest dijous ha estat convocada per la Intersindical-CSC

Societat

Uns 300 molletans es manifesten pels drets socials i polítics
Uns 300 molletans es manifesten pels drets socials i polítics

Coincidint amb la vaga general d'avui, unes 300 persones s'han manifestat aquest matí a Mollet en defensa i contra la vulneració dels drets socials i laborals. La mobilització ha començat amb una concentració davant l'Ajuntament de Mollet i ha acabat a la plaça Prat de la Riba.

La mobilització convocada per la Intersindical-CSC sota el lema L’autodeterminació no és delicte. 21 de febrer vaga general. Aturem-ho tot, ha començat davant l'Ajuntament amb la lectura d'un manifest contra la vulneració dels drets polítics, socials i laborals.

A continuació, els participants, que durant el recorregut han cridat consignes per la llibertat dels presos polítics, han enfilat en manifestació per l'avinguda Llibertat cap a la plaça Prat de la Riba darrera d'una pancarta on es podia llegir Vaga general: Sense drets no hi ha llibertat.

La jornada de vaga general, però, ha començat al matí amb alguns grups de piquets, un dels quals ha tallat durant una mitja hora la carretera C-17 a l'altura de Parets, on s'han col·locat palets per evitar el trànsit de vehicles davant la mirada dels Mossos, que no han intervingut, i que han netejat la via un cop els manifestants han marxat.

Pel que fa al seguiment de la vaga, a Mollet molts comerços i empreses han obert les seves portes. Els serveis mínims decretats per l’Ajuntament s’han complert amb normalitat i el seguiment de la vaga entre els treballadors del conjunt de serveis públics de la ciutat ha estat a l’entorn del 18%, segons fonts municipals.

En la convocatòria comarcal, a Granollers, s'han aplegat unes 2.000 persones. El representant de la Intersindical-CSC del Vallès Oriental, Dani Rodríguez, ha instat a deixar el "resistencialisme i pactisme social que ha laminat els nostres drets amb l'excusa de la crisi" i ha exigit la derogació de la reforma laboral del PP, tot recordant que el govern socialista de Pedro Sánchez tampoc ha fet cap pas al respecte, tot i haver-ho promès. "No tolerarem l'empobriment progressiu de les nostres llars", ha dit i ha rememorat la vaga de la Canadenca de 1919 que "demostra que només la mobilització pot aturar la vulneració dels drets".

Edicions locals