Els afiliats a PRUNE Mollet deixen el partit per presentar-se sota el nom de Millorem

"L'islam del partit, la desorganització de la junta nacional, incompliments de normes i la llibertat dels afiliats" són els motius principals

Política

| Mohamed Amine Balghouch el Gourari ‏

PRUNE Mollet va anunciar dijous la baixa de gairebé tots els afiliats del partit. Els motius principals són "l'islam del partit, la desorganització de la junta nacional, incompliments de normes i la llibertat dels afiliats". Tots plegats tenen previst presentar-se a les eleccions municipals sota el nom de Millorem.

Mohamed Amine Balghouch el Gourari, president fins ara de PRUNE Mollet, ampliava en la seva carta de dimissió els motius de la decisió. Un d'ells és que "PRUNE Mollet no ha estat una agrupació legal fins el 21 de gener del 2019, i ho va ser després de més de quatre intents de comunicació amb la presidència i la secretaria de la junta nacional. I això és un error de desorganització de la junta nacional".

Per altra banda, també defineix de "dictatorial" el fet que "la junta nacional hagi de ser informada de tot el que fem i ens hagi de donar permís o no". En aquest sentit, assegura que han demanat en diverses ocasions "fer coalicions o tenir relacions amb algun partit, per demostrar que treballem per a la ciutadania", però l'única resposta rebuda és "un no d'un membre de la junta nacional".

I per últim, també critica part de la ideologia del partit: "PRUNE és un partit musulmà i vol governar amb la directriu de l'islam, però l'islam defensa humans, no només musulmans". Amine assegura que ells volen treballar "pels drets de tots els molletans".

Pròximament es presentarà el nou partit fundat pels antics afiliats a PRUNE, que es diu Millorem, i que vol treballar amb els mateixos objectius presentats el passat desembre.

El president en funcions ho nega

Per la seva banda, Mohamed Benhammou, president en funcions de PRUNE Mollet, assegura que la junta nacional va ser qui va fer fora Amine el 8 de febrer per "fets greus" que sobrepassen els estatuts de PRUNE. També diu que des de la marxa d'Amine, "el partit té més afiliats que abans" i que "ens presentarem a les eleccions".

Edicions locals