Monràs defensa l’economia circular de la B30 a Sant Fruitós

L’alcalde va donar a conèixer el model d’economia circular de la B30 al Fòrum sobre Medi Ambient i Món Local

Economia

Josep Monràs a l'esquerra
Josep Monràs a l'esquerra

Josep Monràs, actual president de l’Associació Àmbit B30 i alcalde de Mollet, va participar el dimecres al IV Fòrum sobre Medi Ambient i Món Local que la Diputació de Barcelona va celebrar a Sant Fruitós del Bages.

L’acte va servir per què Monràs defenses “el paper del món local en l’impuls de l’economia circular”. Segons l’alcalde, aquest model facilita “l’entorn i les condicions per tal que els agents econòmics implementin nous models de producció i consum més circulars, com poden ser la manufactura avançada, l’ecodisseny, les plataformes col·laboratives o la simbiosi industrial”.

Al mateix temps Monràs va assegurar que “la col·laboració público-privada i dels centres de coneixement és essencial, ja que els municipis no ho podem fer sols, i aquesta és, de fet, una de les raons de ser de l’associació Àmbit B30”.

Des de l’any 2017, l’Associació Àmbit B30 està treballant en la definició d’una estratègia i pla d’impuls a l’economia circular. “Pretenem impulsar nous models de producció que permetin minimitzar el consum de recursos i la generació de residus i, alhora, crear noves oportunitats de creixement i ocupació, impulsant la innovació i la competitivitat”, va explicar Monràs en l’acte.

Davant del Fòrum, el president de la B30, també va donar a conèixer el Hub B30 com a plataforma on anar a buscar informació sobre el que està passant a l'entorn i "poder trobar els recursos i les respostes als reptes que tenen els diferents sectors econòmics".

En aquesta línia va explicar que el Hub B30 “és una xarxa d'innovació oberta pensada com a una comunitat d'empreses, agents d'R+D+I, administracions i ciutadans”.

El IV Fòrum sobre Medi Ambient i Món Local va aplegar més de 400 participants, entre alcaldes, regidors i tècnics municipals, juntament amb consultors i gestors empresarials de l’àmbit mediambiental.

Edicions locals