L'Adhec organitza una sessió per explicar els canvis en la llei d'autònoms

A l'acte hi han participat Xavier Sanchiz, advocat de l'Adhec, i Germán Montaña, Director d'Atenció al Mutulista de la Mútua Intercomarcal

Economia

D'esquerra a dreta: Xavier Sanchiz, Lluís Farré i Germán Montaña
D'esquerra a dreta: Xavier Sanchiz, Lluís Farré i Germán Montaña

Mollet del Vallès

L'Associació d'Autònoms Dones i Homes Emprenedors de Catalunya S. XXI (Adhec) ha realitzat la tarda del dilluns un acte a la Marineta en el que ha explicat als seus socis quin serà l'impacte que tindrà el reial decret 28 que des de l'1 de gener passa a regular la situació laboral dels autònoms.

En aquest esdeveniment que ha estat dissenyat com una sessió informativa han intervingut Xavier Sanchiz, advocat de l'Adhec, i Germán Montaña, Director d'Atenció al Mutulista de la Mútua Intercomarcal.

"Abans la malaltia, l'accident i el cessament d'autònoms era voluntari, ara des de l'1 de gener passa a ser obligatori i les mútues passen a ser les encarregades d'aquestes", ha explicat Montaña. Per la seva banda Sanchiz ha afirmat que aquesta "és una modificació molt important i una reivindicació de tot el sector i l'acte té com a objectiu que els autònoms perdin la por davant d'aquest canvi".

Per a Montaña els autònoms amb el nou sistema passen a tenir una major cobertura en el cas d'accident laboral i hi ha un canvi significatiu en "el tema del cessament, el que es diu malament l'atur dels autònoms".

"Un autònom, si compleix amb els requisits de prestació podrà posar-se malalt", ha explicat Sanchiz. Així mateix, els autònoms "només pagaran 5,36 euros més per poder gaudir d'aquestes prestacions", ha afegit Montaña.

Per la seva banda, el president d'Adhec, Lluís Farré ha dit que aquest acte té "com a objectiu informar als comerços i autònoms de Mollet sobre els canvis". De la mateixa forma, Farré ha explicat que aquesta és la primera xerrada d'aquest tipus que es farà i, en tant que els socis ho vulguis, se'n faran més d'aquesta mena.

Edicions locals