Tret de sortida del programa Singulars, una iniciativa de formació per a joves d'EMFO

Raul Broto ha participat en el primer acte del programa Singulars impulsat des del servei d'ocupació de Mollet

Economia

Integrants del programa Singulars
Integrants del programa Singulars

L'Institut Aiguaviva de Mollet ha estat l'escenari en el qual el matí de dimarts s'ha presentat de forma oficial el programa Singulars d'EMFO. Aquesta iniciativa en què s'han inscrit joves de 18 a 29 anys de les localitats de Mollet, Sant Fost i Santa Maria ofereix als seus participants la possibilitat de realitzar una formació encaminada a trobar treball en els àmbits del magatzem, el sector sociosanitari, l'hostaleria o l'atenció al client i al comerç.

Segons ha explicat, Raul Broto, regidor de joventut de Mollet, Singulars "està obert a tots els joves, en aquest cas a 80 que ni estudiaven ni treballaven, que rebran una formació que els permetrà introduir-se al mercat laboral". Al mateix temps Broto ha explicat que "al programa hi participen municipis propers perquè volem sumar al màxim de joves de l'àrea d'influència de Mollet".

El Jonathan Cano de 22 anys és de Mollet i és un dels participants. "Després de l'ESO vaig posar-me a treballar i quan se'm va acabar la feina vaig contactar amb l'EMFO" explica per afegir que "quan em van oferir aquesta possibilitat, no m'ho vaig pensar ni un moment". En el seu cas seguirà la línia de comerç i atenció al públic. "Crec que això m'obrirà portes", afirma. "El món laboral és complicat perquè ets jove i si no tens experiència, no et donen feina", conclou.

La Verònica Talayero té 28 anys i viu a Santa Maria de Martorelles. "El programa ajuda molt, sobretot a la joventut", diu. "M'ho va dir un amic i m'hi vaig apuntar", afegeix. La línia que ha triat és la de magatzem i carretó, una especialitat en la qual reconeix hi ha poques noies. "Singular et permet ampliar el currículum i això sempre és bo", assevera.

El programa que tot just comença està en fase de tutories. Serà al març quan comencin les pràctiques que acabaran de cara a l'estiu.

Edicions locals