Previst el judici contra els tres responsables d'un narcopís a Mollet

Els acusats van ser detinguts el novembre de l'any 2017 per venda d'haixix, marihuana i cocaïna

Societat

Operatiu contra la venda de drogues
Operatiu contra la venda de drogues

Mollet del Vallès

El judici contra tres persones acusades de gestionar un narcopís al barri de Col·legis Nous de Mollet està previst pel dimecres a l'Audiència de Barcelona.

El cas instruït pel jutjat de Mollet data del novembre de 2017 quan S.H. de 38 anys, S.E.H. de 34 i M.E.H. de 42 anys -àlies Moha i líder del grup- van ser detinguts pels Mossos d'Esquadra.

La policia va determinar entre els dies 10 i 17 de novembre de 2017 que almenys 7 persones sortien del pis -un 3r 2a- després de comprar-hi drogues.

Els tres detinguts es dedicaven a la venda al consumidor final de cocaïna, marihuana i haixix.

El 21 de novembre els Mossos van obtenir una ordre d'entrada i registre de l'immoble i el matí del dia següent després de detenir als tres integrants, van trobar-hi 18,86 grams de cocaïna valorats en 1.112 euros, 19,71 de marihuana valorats en 118 euros i mig quilo d'haixix valorat en 3.181 euros. Així mateix, mentre realitzaven l'escorcoll, diversos clients del narcopís van personar-se a l'immoble per intentar comprar droga.

El 23 de novembre els tres detinguts van passar a disposició judicial i se'ls va retirar el passaport i prohibint-los abandonar el territori espanyol.

Una vegada els detinguts van quedar en llibertat, però els agents de policia van descobrir, en veure com novament nombroses persones obtenien drogues al narcopís entre els dies 10 i 14 de desembre de 2017, que els detinguts seguien amb la seva activitat il·lícita. 

S.H., S. E.H. i M.E.H. van tornar a ser posats a disposició de les autoritats judicials i el 15 de desembre el jutjat d'instrucció número 5 de Mollet va dictar presó provisional comunicada sense fiança per a M.E.H. i llibertat provisional sense fiança pels seus companys. De la mateixa manera el jutjat va determinar que aquests darrers havien de personar-se el dia 1 i 15 de cada mes al seu domicili o en alguna institució judicial i comunicar qualsevol canvi de domicili a les autoritats pertinents.

En el seu escrit d'acusació del 6 de juliol de 2018, la Fiscalia de Granollers va considerar que els tres integrants del narcopís eren responsables d'un "delicte contra la salut pública", pel qual demana penes de 15.000 euros i cinc anys i mig de presó, i d'un "delicte de pertinença a organització criminal", pel qual demana penes de presó d'any i mig.

Edicions locals