L'INSS cedeix a la Generalitat els locals de l'antiga oficina de Can Pantiquet a Mollet

La cessió no s'ha fet efectiva perquè des del Govern català s'està a l'espera d'un informe tècnic dels espais que ha de fer el Catsalut

Societat

Mollet del Vallès

La Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS) ha presentat a la Generalitat la proposta de cessió d'ús del local de l'antiga oficina de l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) situat al carrer Joaquim Mir, annex al CAP de Can Pantiquet. Així ho han confirmat a aquest diari fonts del Departament de Salut.

Amb tot, segons les mateixes fonts, la cessió encara no s'ha fet efectiva perquè la Generalitat ha reclamat un nou dictamen tècnic al CatSalut sobre la qüestió.

La TGSS va decidir en el seu dia concentrar tots els seus serveis a Mollet en un edifici nou al carrer de Gaietà Ventalló, que es va posar en funcionament a l'octubre de 2017. Amb aquest trasllat, quedava lliure el local que fins aleshores havia acollit l'oficina de l'INSS. Així doncs, segons fonts de Salut,  la Tresoreria va fer arribar a la Direcció General del Patrimoni del Departament de Vicepresidència, Economia i Hisenda de la Generalitat una proposta de cessió d’ús del local. "Des del CatSalut es va trametre a la Direcció General del Patrimoni tota la documentació disponible relativa als espais indicats però ha demanat com a documentació addicional, un dictamen tècnic abans de procedir a l’acceptació de la cessió d’ús dels espais", apunten des de Salut.

Futura inversió

Les mateixes fonts indiquen que "ens trobem en la fase preparatòria d’una futura actuació d’inversió que encara no s’ha concretat al Pla d'actuacions d'inversió en equipaments de salut (PAIS)". Així doncs, tot i que la inversió no està planificada, des del CatSalut s'han iniciat converses amb l'Institut Català de la Salut per concretar quin podria ser l'ús del local. "Es va iniciar un procés de reflexió per pensar en possibles propostes però encara no s’ha tancat el procés i continuem treballant en diverses opcions per trobar l'alternativa més adient a les necessitats del territori", indiquen des de Salut.

La cessió del local és una petició que també s'havia fet des de l'Ajuntament de Mollet a través d'una moció presentada per la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès. El col·lectiu havia posat sobre la taula la possibilitat d'instal·lar-hi un servei de rehabilitació. Amb tot, des de Salut, en principi, es descartaria aquesta opció. "L’any passat es va obrir un centre ampli i modern a l’edifici del sociosanitari de Mollet, gestionat per la Fundació Sanitària Mollet, que ha completat l’oferta i millorat l’accessibilitat de manera significativa", consideren.

Edicions locals