Adjudicada la construcció de l’estació de Santa Perpètua de Mogoda de la R8 per 1,76 milions d’euros

La nova estació donarà servei a la zona de Granja Soldevilla i s'emmarca dins d'un pla de millora de les estacions de Renfe de la rodalia de Barcelona

Societat

Nova estació de Santa Perpètua de la Mogoda
Nova estació de Santa Perpètua de la Mogoda

En un temps aproximat de nou mesos, Santa Perpètua tindrà una nova estació de tren que comptarà amb els serveis de la línia R8 de rodalies de Barcelona. L'empresa UTE CONTRATAS VILOR S.L. – PETRUCCO S.A serà l'encarregada de dur a terme les actuacions que contemplen un import de1.768.135 euros.

Amb la nova estació es donarà servei a la zona de la Granja Soldevilla i als barris de Can Taió i Can Folguera.
Entre les obres projectades està projectada la construcció d'un nou edifici de viatgers que disposarà d'una zona de vestíbul on s'ubicarà el Punt d'Atenció al Viatger, així com màquines autovenda i control d'accessos,. A més es construirà un pas inferior de connexió entre andanes, marquesines i ascensors entre d'altres elements.

Actualment Santa Perpètua compta amb una estació de rodalia situada en la línia R3 que permet enllaçar la població amb Barcelona en un temps de viatge de 16 minuts. Aquesta remodelació s'emmarca, segons Renfe en un "Pla d'estacions que s'està duent a terme a la rodalia de Barcelona" i que comportar una inversió de "prop de 100 milions d'euros en actuacions centrades principalment en la millora de l'accessibilitat, així com altres tasques de modernització de 39 estacions de la rodalia de Barcelona".

Edicions locals