Marea feminista a Mollet per defensar els drets de les dones

Centenars de persones s'han sumat a la vaga el 8-M

Societat

Marea feminista a Mollet per defensar els drets de les dones
Marea feminista a Mollet per defensar els drets de les dones

Centenars de persones han omplert de gom a gom els carrers del centre de Mollet aquest divendres amb motiu de la vaga feminista del 8 de març, Dia de la Dona. La concentració més multitudinària ha estat la convocada per l'Assemblea Feminista de Mollet, que ha continuat amb una manifestació fins gairebé les 14 h.

L'activitat pel Dia de la Dona a Mollet s'ha iniciat a primera hora del matí amb piquets informatius. A les 12 h, davant l'Ajuntament es feia l'acte oficial de lectura del manifest institucional en què han participat desenes de persones i en què han estat presents, entre d'altres, els membres del consistori i els sindicats majoritaris CCOO i UGT.

A les 12.30 h, s'han concentrat centenars de persones responent a la crida de l'Assemblea Feminista de Mollet. Després de la lectura del manifest, s'ha iniciat la cercavila tenyida de lila i majoritàriament femenina, que ha recorregut diversos carrers i places.

Proclames i pancartes contra l'assetjament laboral i sexual, la bretxa salarial, la precarietat, el patriarcat i el capitalisme, entre altres estigmes de la societat actual, han estat protagonistes de la marxa, en què també s'han reivindicat els drets de les dones.

Imatges simbòliques, també, amb fotografies de dones referents en la lluita feminista. En aquest sentit, una de les accions ha estat la de rebatejar simbòlicament la plaça Major, davant l'Ajuntament, com a plaça Anna Bosch, primera alcaldessa de Mollet entre 1979 i 1983 i un referent en la lluita feminista i ecologista.

 

Edicions locals