De Lledoners a Mollet amb un llibre sobre Oriol Junqueras i un altre de Raül Romeva

ERC Mollet va organitzar una xerrada sobre els llibres Fins que siguem lliures i Esperança i llibertat a la Sala Fiveller

Política

D'esquerra a dreta: Maxi Calero, Sergi Sol, MArta Vilaret i Laura Pinyol
D'esquerra a dreta: Maxi Calero, Sergi Sol, MArta Vilaret i Laura Pinyol

Mollet del Vallès

Durant unes poques hores, Mollet es va traslladar fins a la presó de Lledoners de la mà de Sergi Sol i Laura Pinyol en la presentació dels llibres Fins que siguem lliures i Esperança i llibertat que es van presentar a la Sala Fiveller el passat dijous en un acte organitzat per ERC Mollet.

Mentre Sol, cap de gabinet de comunicació de la vicepresidència de la Generalitat, va explicar com s'havia produït l'escriptura de Fins que siguem lliures en el que narra la vida d'Oriol Junqueras a la presó i just abans d'ingressar-hi, Pinyol, periodista de professió, va relatar la tasca d'edició d'Esperança i llibertat, un títol escrit per Raül Romeva en el qual mostra el seu ideari polític.

Dos llibres molt diferents que en paraules de Marta Vilaret, regidora d'ERC a Mollet, mostren "des d'un vessant més humana en el primer cas i des d'una perspectiva més política en el segon, l'anhel de llibertat de l'independentisme".

L'acte també va comptar amb Maxi Calero i Pep Picas, membres del col·lectiu Free Junqueras.

"El llibre surt de les moltes hores que he passat l'Oriol, sempre li feia la broma que he passat més hores amb ell que amb els meus fills", va dir Sol. "El 2 de novembre, quan el van empresonar, estava molt enfadat i vaig decidir escriure aquest llibre. Hem intentat fer una aproximació humana a l'Oriol en el qual, en primera persona narro com van ser per a la seva vida els moments més importants dels últims anys", va afegir.

Per la seva banda, Pinyol va explicar com va acompanyar a Romeva en l'escriptura i reordenació dels textos que va escriure tant a Estremera com a Lledoners. "És la primera vegada que faig d'editora i ha estat una experiència colpidora perquè tots els intercanvis que hem tingut amb el Raül han estat a través d'advocats o través d'un vidre", va asseverar Pinyol. "És una experiència molt estranya, l'antítesi de la llibertat i la cultura, editar els pensaments d'algú que està empresonat", va afegir la periodista. Laura Pinyol va concloure afirmant que el llibre s'havia de llegir "perquè és la primera proposta política de futur que assumeix que la independència és un camí de llarg recorregut que no serà fàcil".

Edicions locals