Alumnes molletans plantaran arbres contra el canvi climàtic

La ciutat participa en la primera edició del projecte de sensibilització Planta'm

Societat

Alumnes molletans plantaran arbres contra el canvi climàtic
Alumnes molletans plantaran arbres contra el canvi climàtic

L'alumnat de Mollet del Vallès participarà divendres i dissabte en la primera edició del projecte Planta'm, una iniciativa que, a través de plantades populars d’arbres, pretén contribuir a la sensibilització mediambiental dels més joves implicant també a empreses i escoles.

Planta'm està impulsat per l’empresa Verd Natura amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Fundació Plant-for-the-Planet. Mollet serà un dels cinc municipis de la demarcació de Barcelona que formarà part d’aquest projecte socioeducatiu.

Amb l’objectiu de transmetre el valor afegit que aporten els arbres i conscienciar a la ciutadania sobre les conseqüències del canvi climàtic des de l’ensenyament i la responsabilitat social de les empreses, a Mollet es faran diferents activitats.

D’una banda, divendres 15, l’Escola Joan Abelló acollirà una plantada d’arbres i un taller de conscienciació que anirà a càrrec de Plant-for-the-Planet, on membres de la Fundació explicaran la seva metodologia per lluitar contra el canvi climàtic.

De l’altra, dissabte 16, es farà un altra plantada d’arbres oberta a tothom en aquest cas a l’avinguda de Rivoli, al costat de l’aparcament del camp de futbol Germans Gonzalvo, de 10 a 14 h.

Per Jordi Cardoner, conseller delegat de Verd Natura, “era inevitable que Mollet formés part d’aquest projecte atesa la seva especial sensibilitat mediambiental com avalen els reconeixements internacionals que ha rebut els darrers anys” i, en aquest sentit, “no teníem cap dubte, com així ha estat, de la predisposició de l’Ajuntament per seguir fent pedagogia sobre el medi ambient”. Cardoner també ha donat a conèixer que “de fet, la idea es va gestar a Mollet, una vila que compta amb molts actius, entre ells, un hospital de referència europea pel que fa la sostenibilitat i l’eficiència energètica”.

L’alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha agraït a Jordi Cardoner, a la Diputació i a la Fundació Plant-for-the-Planet, que hagin apostat per Mollet, ja que “estem davant d’un projecte d’educació i sensibilització mediambiental que encaixa perfectament amb el model de ciutat que defensem”. Per Monràs “és important que els més joves, que seran els futurs ambaixadors del nostre planeta, tinguin ja adquirits un seguit d’hàbits saludables i sostenibles, però això no treu que els adults, i també les empreses, demostrin amb fets el seu compromís en la lluita contra el canvi climàtic”.

Durant la jornada del dissabte 16 de març, es preveu que es plantin uns 59 arbres entre pins pinyers, alzines o roures martinencs.

Edicions locals