Detenen Emili Carballo, integrant del CDR de Mollet en cerca i captura des del febrer

El militant del comitè ha estat detingut pels Mossos d'Esquadra a les 8 h i, després de passar a disposició judicial, ha quedat en llibertat a les 11 h

Política

Emili Delgado a la sortida del Jutjat de Mollet
Emili Delgado a la sortida del Jutjat de Mollet

Mollet del Vallès

L'integrant del CDR de Mollet, Emili Carballo, ha estat detingut al seu domicili aquest dimarts a les 8 h pels Mossos d'Esquadra. Carballo estava en cerca i captura des de l'11 de febrer quan es va negar a declarar davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

L'òrgan judicial l'havia requerit per participar en una concentració que va tenir lloc el 27 de setembre de 2018 davant les portes del tribunal. Fiscalia demana per a ell i per a Rafael Delgado, també integrant del CDR de Mollet, penes d'entre dos anys i mig a sis anys de presó per desobediència i resistència a l'autoritat.

A les 10 h Carballo ha passat a disposició dels jutjats de Mollet. Per evitar la concentració de suport d'una trentena de persones a les portes de l'edifici, els Mossos d'Esquadra han entrat al detingut per l'aparcament. A les 11 h Carballo ha quedat en llibertat amb càrrecs després de negar-se a declarar davant del jutge i ha estat quan ha explicat que, ara, la seva interlocutòria passarà al jutjat número 3 de Barcelona.

Després d'un emotiu moment en el qual s'ha pogut abraçar amb els seus companys dels Comitès de Defensa de la República tant de Mollet com de municipis propers i amb familiars i amics, Carballo ha explicat que seguirà "desobeint els tribunals sempre que pugui perquè són òrgans repressors hereus del règim del 78". Ha estat aleshores quan l'integrant del CDR ha cremat el document de la interlocutòria que li havien entregat al jutjat.

Així mateix, Carballo ha explicat que la detenció s'havia produït a primera hora quan "tres agents dels mossos han vingut a casa i per fortuna no hi havia ningú de la meva família". Tot seguit l'han traslladat a les dependències policials de Mollet on l'han "escorcollat de dalt a baix". Carballo ha denunciat que l'han despullat i li han revisat "fins i tot les plantes dels peus".

"He sentit angoixa i nervis, perquè m'han emmanillat tant en el viatge de casa meva a la comissaria com d'allí als jutjats", ha narrat Carballo. Amb tot, ha conclòs que quan a través de les finestres de les escales del jutjat ha pogut veure la concentració que hi havia al carrer, "he sentit l'escalf i el suport dels meus companys i m'he calmat".

Edicions locals