La plaça Sant Jordi serà 100% accessible a partir del maig

Les obres avancen segon la previsió inicial i podrien estar enllestides a finals d'abril o principis de maig

Societat

La plaça Sant Jordi serà 100% accessible a partir del maig
La plaça Sant Jordi serà 100% accessible a partir del maig | Sergio Carrillo

Les obres de reforma de la plaça Sant Jordi avancen segons la previsió i, per tant, a finals del mes d'abril o principis de maig haurien d'estar enllestides. "La previsió era d'uns dos mesos i mig i podem dir que anem amb temps", ha explicat aquest dimarts la primera tinenta d'alcaldia, Mireia Dionisio, en una visita a les obres.

Dionisio ha explicat que la nova plaça "serà 100% accessible i, per tant, se suprimiran totes les barreres arquitectòniques que hi havia fins ara". A més, es milloraran alguns aspectes de mobilitat, principalment per a la gent gran, ja que es tracta d'un espai molt utilitzat per als usuaris de la residència que hi ha a l'entorn. També per a les persones invidents o amb problemes visuals s'instal·larà un paviment tàctil. "Aquesta plaça era en bona part de sauló i, per tant, de terra, i el que fem és posar-la tota de paviment, amb diferents paviments, perquè es vegi una plaça més maca i més accessible", ha apuntat Dionisio.

La primera tinenta d'alcalde també ha assenyalat que "es vol fer la plaça oberta a la vista de Can Mulà i posarem bancs nous i també una font nova". Tot el mobiliari, per tant, serà nou.

El pressupost del projecte, totalment municipal, és d’aproximadament 112.000 euros, i surt del procés participatiu Decideix 100.000 €.

Edicions locals