El Departament d'Educació estudia la possibilitat de crear un institut-escola a Mollet

Es tracta d'una fórmula d'escolarització en què el projecte educatiu és compartit des dels 3 anys fins als 16

Societat

El Departament d'Educació estudia la possibilitat de crear un institut-escola a Mollet
El Departament d'Educació estudia la possibilitat de crear un institut-escola a Mollet

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha visitat aquest dimecres al matí l'escola molletana Joan Salvat-Papasseit i l’Institut Vicenç Plantada, amb presència de l'alcalde, Josep Monràs, i el regidor d'Educació, Raúl Broto. En l'acte, Bargalló ha explicat que un dels projectes en el qual treballen conjuntament amb l'Ajuntament de Mollet és la possibilitat d'instal·lar un institut-escola a la ciutat. "Sé que hi ha peticions de poder fer algun institut-escola a Mollet", i el projecte "està sobre la taula", ha afirmat.

Es tracta d'una "fórmula d'escolarització i de docència que ens interessa", ha dit el conseller. En aquest nou model, l'educació és compartida des dels 3 anys fins als 16 en un mateix equipament. Ara mateix, però, és una opció minoritària, ja que a Catalunya només n'hi ha 28. "Però l'any que ve en farem 25 més. Per tant, apostem clarament per l'institut-escola", ha apuntat Bargalló.

El conseller també ha assenyalat alguns punts positius i d'altres de negatius que té aquesta fórmula. Com a positius, "s'ofereix un servei perquè el projecte pedagògic tingui continuïtat (de P3 a 4t d'ESO) i s'ofereix a les famílies una garantia d'escolarització". I com a negatius, destaca que "hi ha el perill que s'entengui com una primària allargada i, per tant, no acompleixi el nivell de secundària".

Planificació de P3 i dels instituts

Bargalló ha dit que si ha vingut a Mollet és, "entre d'altres raons, perquè vaig rebre una carta de l'alcalde que em convidava a venir i a parlar de la planificació educativa de la ciutat". Un dels temes que han tractat és sobre les línies de P-3 davant la futura baixada de demanda. En aquest sentit, el conseller ha assegurat que "tenim l'obligació, i és el que farem, de què no hi hagi cap família que vulgui una plaça de P-3 que no la tingui". I ha afegit que "si ara hi hagués una allau de peticions que sobrepassés la nostra oferta, ampliaríem; i si hi hagués una minva de peticions, doncs hauríem de reajustar".

Altres temes que preocupen el consistori tenen a veure amb els instituts. En relació a la construcció del quart institut de Mollet, Bargalló ha dit que "quan el procés de preinscripció estigui enllestit ens posarem a treballar en la planificació mitjana i futura; ho tenim damunt la taula i serà de les primeres coses que portarem en aquesta planificació".

Per últim, també hi ha "diverses solucions" sobre la taula per resoldre la situació de l'INS Aiguaviva, que actualment està repartit en dos edificis a diferents punts de la ciutat. "El Departament d'Educació és conscient de les necessitats de la ciutat, l'Ajuntament espitja i la comunitat educativa ens ho demana, i per tant ens hi posem a treballar per posar les solucions que calguin", ha conclòs.

Per la seva banda, l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha agraït que el conseller hagi acceptat la seva invitació i que “hagi expressat la seva clara voluntat de sumar sinergies i treballar conjuntament per planificar el present i el futur educatiu de la ciutat, com sempre ha defensat aquest ajuntament”.

Edicions locals