Mollet en Comú presenta 10 eixos feministes de cara a les eleccions municipals

La formació molletana va fer públic un decàleg feminista i va anunciar la seva voluntat de crear una regidoria específica sobre aquesta tema

Política

María del Mar Torres i Marina Escribano
María del Mar Torres i Marina Escribano

Mollet del Vallès

El feminisme tindrà un paper preeminent en la campanya de les eleccions municipals del 26 de maig. Això és el que es desprèn del darrer acte convocat per Mollet en Comú el divendres passat al centre cívic Joana Barcala, en el que la seva cap de llista, Marina Escribano, i altres dones del partit van presentar un decàleg feminista elaborat per la formació.

En paraules de la mateixa candidata aquest document que aglutina 10 eixos de treball creats des de la comissió de feminisme de Mollet en Comú i que es presentava en el marc de la celebració del dia de la dona "és una declaració d'intencions i la línia a seguir políticament en matèria de feminisme" pel seu partit. En aquest sentit, el decàleg mostra també alguns dels marcs en els quals s'inscriuran les propostes feministes del programa electoral de Mollet en Comú.

Una ciutat feminista, unes polítiques feministes, la coeducació, la cura i l'atenció a les persones, el feminisme al món laboral, la conciliació, la lluita contra la pobresa, l'economia feminista, el rebuig a la violència masclista i l'antifeixisme són els 10 punts inclosos en el decàleg.

"Tenim moltes propostes en l'àmbit del feminisme", va explicar la cap de llista per afegir que en aquest apartat, "el programa electoral de Mollet en Comú és molt ambiciós".

Tot i que Escribano va afirmar que tots els punts del decàleg són importants, va destacar com a element central del document "les polítiques que es fan des de l'Ajuntament". "No diem que des de l'administració no es duguin a terme polítiques feministes, ja que hi ha més o menys consciència sobre aquest tema, però creiem que hi ha més recorregut", va asseverar.

Al mateix temps, Mollet en Comú va expressar la seva voluntat de crear "una regidoria específica de feminisme que treballi específicament temes de gènera però que impregni les àrees de funcionament de la ciutat".

Per últim, María del Mar Torres, número 8 a la llista de Mollet en Comú va anunciar que el partit posarà en marxa "un pla estratègic per la defensa de les persones LGTBI que abordi des de tots els àmbits la igualtat efectiva de totes les persones evitant casos d'assetjament o discriminació".

Vermut feminista sobre educació

La Comissió de Feminisme de Mollet en Comú ha organitzat el diumenge a les 12 h a la plaça Europa, la seva segona edició del vermut feminista. Després de celebrar el primer acte d'aquest tipus al desembre, en aquesta ocasió el vermut versarà al voltant de l'educació.

"S'ha convidat a diverses dones de diferents àmbits educatius, tant formal com no formal, de lleure i l'esport, per tal de tractar el dia a dia a les escoles, instituts i universitats, així com a clubs esportius i a espais d'educació en el lleure com són els esplais", expliquen des de la formació d'esquerres.


 

Edicions locals