El Consell d'Infants proposa que les màquines expenedores a espais públics ofereixin aliments saludables

Diumenge se celebrava el ple del Consell Municipal dels Infants amb alumnes de 5è i 6è de Primària de les escoles molletanes

Societat

El Consell d'Infants proposa que les màquines expenedores a espais públics ofereixin aliments saludables
El Consell d'Infants proposa que les màquines expenedores a espais públics ofereixin aliments saludables

Els 27 regidors i regidores del tretzè Consell Municipal d’Infants (CIM), en representació dels nens i nenes de 5è i 6è de Primària de totes les escoles de la ciutat, han donat a conèixer en el Ple dels Infants, celebrat aquest diumenge, les seves propostes i conclusions dirigides a potenciar l’alimentació saludable entre la ciutadania de Mollet.

El CIM ha proposat un seguit de mesures com ara fer una fira de l’alimentació saludable a Mollet, fer que les màquines expenedores dels espais públics ofereixin productes sans, dur a terme xerrades i activitats a les escoles o als centres cívics del municipi adreçades a la ciutadania en general.

Les iniciatives arriben després que els petits regidors acceptessin la proposta que l’alcalde, Josep Monràs, i el regidor d’Educació, Raúl Broto, els van fer el passat desembre per estudiar tot el relacionat amb l’alimentació saludable.

Així, han visitat diferents espais de la ciutat relacionats amb l’alimentació, i en especial amb els bons hàbits alimentaris, i han realitzat una enquesta sobre diferents mites al voltant de l’alimentació saludable.

Gràcies a aquestes activitats, el CIM ha pogut aprendre la importància d’una alimentació saludable, les conseqüències de no menjar sa o les diferencies entre menjar saludable i no fer-ho.

Les propostes, que l’alcalde s'ha compromès a dur a la pràctica, se sumen a altres iniciatives de promoció de l'alimentació saludable, ecològica i de proximitat que s'ha desenvolupat a la ciutat. L’any 2016, Mollet va ser la seu d’AGRI-URBAN on 10 països d’arreu d’Europa van signar l’anomenada Declaració de Mollet amb el compromís de potenciar una alimentació saludable a les ciutats

Al marge d’aquest projecte sobre alimentació, els alumnes integrants del CIM, després de diverses visites a l’Ajuntament i de trobades amb l’alcalde i regidors, també han conegut la importància que té la política a la societat, que és i com afecta la democràcia, com s’organitza un Ajuntament o com funciona un procés electoral.

 

Edicions locals