Josep Maria Garzón abandona la primera línia política

L'històric regidor forma part del govern de Mollet des que els socialistes van aconseguir l'Alcaldia el 1987

Política

Josep Maria Garzón, regidor al govern socialista de Mollet des del 1987, ha anunciat que deixarà la primera línia política. Garzón, amb càrrecs de la màxima responsabilitat en tots els executius del PSC, ha estat també primer secretari de l'agrupació del PSC de Mollet.

"Ha arribat el moment d'acabar una etapa i començar una de nova que no estigui lligada a cap responsabilitat política ni a cap càrrec electe", ha explicat aquest dilluns a la tarda en una roda de premsa a la seu dels socialistes molletans.

Garzón explica que encara no sap si anirà a la llista del PSC per a les municipals del 26-M però, en tot cas, no ho farà en llocs de sortida. Amb tot, Garzón ha volgut deixar clar el seu compromís amb el partit i el govern actual. "Seguiré com a militant del PSC i col·laboraré en tot el que em demanin", ha assegurat el regidor, qui ha reconegut que aquesta ha estat una decisió meditada i presa pocs mesos després de les eleccions municipals de 2015. "En aquell moment ja li vaig dir al Josep Monràs que volia canviar de vida i li agraeixo que no m'apretés per fer-me canviar d'idea", ha rememorat.

Sobre la seva trajectòria, Garzón reconeix que és difícil parlar d'un projecte o una tasca en concret. "És difícil comparar moments tant diferents com els de 1987 i els actuals. La ciutat i la societat han canviat molt", ha asseverat.

En la roda de premsa, l'alcalde, Josep Monràs, ha volgut fer un "agraïment molt especial" a Garzón, a qui ha definit com la seva "mà dreta i esquerra". "És un agraïment emotiu pels anys d'amistat i pel treball en comú pel projecte que significa Mollet", ha dit Monràs. L'alcalde ha afegit que Garzón ha estat "un home de la màxima confiança" i li ha reconegut el seu "compromís públic i la seva intel·ligència en propostes que  no sempre han estat enteses". Pel que fa al partit, Monràs ha volgut remarcar el seu "compromís ideològic amb el partit tant a Mollet, com a la comarca com a nivell nacional".

Per acabar, Monràs ha conclòs que "no hi ha substitut per a Josep M. Garzón" en una llista socialista que es donarà a conèixer a principis d'abril.

Edicions locals