Polèmica pels anuncis a portals immobiliaris dels pisos de protecció de la Vinyota

La constructora Premier assegura que s'està fent el procediment de forma correcta

Societat

Imatge de l'anunci aparegut al portal immobiliari Habitaclia
Imatge de l'anunci aparegut al portal immobiliari Habitaclia

Laura Ortiz

L'aparició d'anuncis a portals immobiliaris de la promoció dels 80 pisos de protecció oficial que es construiran a la Vinyota ha creat polèmica i ha provocat la resposta de la promotora Premier, que defensa que el procediment d'adjudicació l'està fent "de forma directa i exclusiva i sense la intermediació immobiliària de tercers".

Per accedir a aquesta promoció, a càrrec de la constructora Premier, l'Ajuntament va obrir una convocatòria a la qual es van presentar 356 sol·licituds, que posteriorment van entrar en un sorteig per determinar l'ordre d'adjudicació dels pisos.

L'aparició dels anuncis a Internet ha creat el dubte de si la constructora estava oferint els pisos a altres potencials compradors. En aquest sentit, Premier assegura que "en aquests moments i des de l'inici del procediment d'adjudicació, Premier España s'ha posat i s'està posant en contacte amb les persones que conformen la llista de potencials adjudicataris facilitat per l'Ajuntament, en l'ordre establert pel mateix Ajuntament", asseguren.

Sobre l'aparició dels anuncis, fonts municipals apunten que l'empresa els ha assegurat que és una pràctica que es fa "per defecte" amb totes les promocions que gestiona Premier. Així doncs, les persones que decideixen sol·licitar informació a través de portals immobiliaris "en cap cas són contactades i únicament conformen una bossa de potencials interessats", explica la promotora, qui afegeix que "en qualsevol cas, hauran de complir els requisits que estableix la Generalitat per accedir a habitatges de protecció oficial".  

L'Ajuntament ha assegurat que Premier haurà de contactar amb tots els sol·licitants que van fer la petició al consistori i que complien els requisits.

Edicions locals