Els Castellers de Mollet inicien la temporada 2019 amb el 3 de 6

La colla espera recuperar el nivell de la temporada passada en les pròximes cites del calendari

Cultura

Castellers de Mollet
Castellers de Mollet

Mollet del Vallès

El clima primaveral va acompanyar diumenge la posada en escena dels Castellers de Mollet. La colla molletana va dur a terme la primera actuació de la temporada, i segons afirma Ciscu Carvajal, president dels de la camisa verd claret, va ser una "jornada tranquil·la i amb molt bon ambient".

Encara sense tots els seus efectius al 100% de rendiment i amb algunes baixes per lesió que afecten el tronc dels castells, la colla de la capital baixvallesana va poder carregar un 3 de 6 en la primera ronda del dia, un 3 de 6 amb agulla en la segona i una torre de 6 en la tercera. A més, es van alçar dos pilars al principi i final de l'actuació.

"Estem tranquils perquè els principis de temporades sempre són així", explica el president de la colla. "Si no tenim un castell segur als assajos, no el tirem a la plaça", afegeix.

La jornada va començar al local d'assaig de la colla, des d'on es va realitzar una cercavila fins a la plaça Prat de la Riba. Allí va ser on es va produir l'actuació juntament amb la colla paretana dels Manyacs i amb la colla de Sant Vicenç dels Horts –aquesta darrera és una colla habitual en la inauguració de temporada dels Castellers de Mollet–. "En total van venir unes 110 persones de la colla i, durant les tres primeres rondes, la plaça va estar bastant plena de públic", explica Carvajal.

Pròximes cites

No hi ha massa temps per descansar després d'aquesta actuació. La pròxima diada castellera en la qual participaran els de Mollet serà aquest diumenge a les 12 h a la Festa del Barri de Can Palet de Terrassa. En aquesta actuació, els Castellers de Mollet compartiran plaça amb els Minyons de Terrassa, una de les colles més destacades del món casteller, i amb la colla de Cornellà. La següent cita serà a Sant Fost el 14 d'abril.

L'objectiu durant aquesta temporada és tornar a carregar el 4 de 7. "Tenim moltes ganes de millorar la millor temporada de la història dels castellers de Mollet", assenyala Carvajal. Amb tot, reconeix que potser hauran de passar algunes exhibicions per poder assolir aquest nivell.

Edicions locals