L'escola Joan Abelló estrena la seva biblioteca

També es van inaugurar dos sales més a l'escola, una aula de llum i una aula Montessori

Cultura

Nova biblioteca de l'escola
Nova biblioteca de l'escola

Mollet del Vallès

Tot va començar fa quatre anys quan cinc docents de l'Escola Joan Abelló de Mollet van adonar-se que no tenien una biblioteca pròpia. "Teníem llibres a cada classe, però cap espai gran dedicat només a la lectura", afirma Anna Duñach, directora del centre. Per aquest motiu, l'escola va decidir inscriure's al programa Impuls a la Lectura (ILEC) de la Generalitat.

Quatre anys i moltes hores de treball després, el centre va inaugurar el passat dimarts la seva biblioteca. Ho va fer a la tarda, juntament amb les famílies i amb Josep Vila, formador de l'ILEC que "durant tot aquest temps ens ha estat assessorant".

La nova biblioteca de l'Escola Joan Abelló no és com les aules plenes de llibres que tothom té el cap. "Es tracta d'un espai obert, amb llibres clàssics i llibres de temàtiques concretes, que compta amb sofàs i cadires per fer més amena la lectura", explica Duñach.

És també un espai en el qual poder experimentar amb els llibres. "Hi hem disposat un petit espai en els quals els infants poden llegir només il·luminant-se amb una bombeta, per si volen llegir contes de por per exemple", diu la directora del centre.

La idea és que els llibres siguin quelcom més que unes tapes i fulls. "Volem que els infants experimentin", afirma Duñach en referència a la biblioteca que en la seva inauguració va reunir unes 60 persones, moltes de les quals eren familiars. "Els pares i mares ens han ajudat a muntar mobles i a pintar aquest equipament que s'ubica a l'antiga aula de música i que té molta llum", conclou Duñach.

Les altres sales inaugurades

A més, dimarts també es van inaugurar dos espais més del centre. El primer una aula Montessori on els infants experimenten l'autoconeixement i l'espontaneïtat. "Els infants poden manipular materials i així aprenen d'una manera indirecta", diu Duñach que afegeix que aquesta aula també l'han muntada pares i mares.

El segon dels espais és el que han anomenat aula de llum, i és una habitació per a infants de P3 a P5 on els més menuts "experimenten amb els seus sentits"

Edicions locals