Comença la celebració dels 20 anys del Museu Abelló de Mollet

Les activitats d'aquest aniversari s'iniciaran el dissabte i conclouran el maig amb una gran exposició

Cultura

D'esquerra a dreta: Manel Xicota, Mercè Pérez i Pepa Ventura
D'esquerra a dreta: Manel Xicota, Mercè Pérez i Pepa Ventura

Mollet del Vallès

El Museu Abelló de Mollet celebra el seu 20è aniversari i vol commemora l'efemèride per la porta gran. Així ho van explicar el passat divendres la directora del museu, Pepa Ventura, la regidora Mercè Pérez i el membre del col·lectiu Amics del Museu, Manuel Xicota.

Per aquesta celebració es duran a terme diferents activitats que no es circumscriuran només a l'àmbit del museu i que han estat programades sota la campanya Qui té un museu té un tresor.

"Hem renovat la imatge amb un nou logo i hem engegat un nou pla de comunicació per atreure més amics al museu", va asseverar Ventura. "Volem que els molletans es sentin orgullosos de tenir aquest fons artístic a la seva ciutat", va afegir la directora del museu.

Per la seva banda, Pérez va explicar que l'equipament havia apostat per trencar les fronteres del museu i acostar-se als comerços. "Celebrarem la setmana del museu en la qual els establiments comercials de la ciutat, repartiran 16.000 entrades gratuïtes per poder accedir al Museu Abelló", va afirmar la regidora referint-se a la setmana actual.

Agenda de l'aniversari

A més d'aquestes accions, a partir del 30 de març es realitzaran un seguit d'activitats emmarcades dins del recinte del museu.

El dissabte hi haurà jornada de portes obertes d'11 a 14 h i de 16 a 19 h i es realitzarà un taller d'estampació de bosses. Serà el mateix dia que es porti a terme una visita. Amb tot, aquesta visita serà diferent, ja que es tracta del cicle 20 mirades a la col·lecció en el qual 20 persones relacionades amb l'equipament i la seva trajectòria comentaran les obres d'una forma personal a les 17 i 18 h. Finalment, el dia acabarà amb un concert de Gospel i Jazz a càrrec del Grup Vocal Zetzània.

Les activitats es reprendran el diumenge amb una nova jornada de portes obertes i amb un altre taller d'estampació.

"La celebració de l'aniversari acabarà el 18 de maig amb una gran exposició", va concloure Ventura. Aquesta mostra reunirà obres de més de 20 particulars i més de 100 quadres sobre els viatges de Joan Abelló.

El 27 de març de 1999 es van obrir les portes d'aquest museu que dues dècades després s'ha consolidat com un equipament de primer ordre a la ciutat. En aquest temps de vida, a més del museu pròpiament dit, s'ha rehabilitat i obert La Casa del Pintor i segons Ventura, "en el futur, encara que no sabem quan s'inaugurarà El taller del Pintor".

Edicions locals