Ara Mollet ERC MES pretén comprar els antics cinemes de Mollet per fer-hi L'Illa de la Cultura

La formació independentista proposa reobrir els antics cinemes per dur-hi a terme una proposta cultural de cinema, música i teatre

Societat, Política

Ara Mollet ERC MES pretén comprar els antics cinemes de Mollet per fer-hi L'Illa de la Cultura
Ara Mollet ERC MES pretén comprar els antics cinemes de Mollet per fer-hi L'Illa de la Cultura

Mollet del Vallès

Ara Mollet ERC MES ha anunciat un dels projectes estrella del seu programa en l'àmbit cultural de cara a les eleccions del 26-M. La formació té com a projecte adquirir l'espai que ocupaven els antics cinemes de Mollet clausurats el 2008 per fer-hi un equipament cultural anomenat L'Illa de la Cultura.
 

"Comprarem els antics cinemes per fer-hi un nou espai públic amb cinema, música i teatre", han explicat des d'ERC. "Es tracta d'un indret molt deteriorat de 1.300 metres quadrats que actualment trencar el centre històric de la ciutat de l'Ajuntament", ha afirmat Oriol López, cap de llista d'Ara Mollet ERC MES.

Segons ha expressat el líder d'ERC Mollet, el partit ha engegat converses amb diversos agents i entitats culturals del municipi per poder crear al nou espai una programació cultural estable. "Volem reactivar la capitalitat de Mollet al Baix Vallès, ja que el nostre projecte va més enllà dels habitants que viuen a la ciutat", ha asseverat el cap de llista de la formació.

Amb tot, el d'ERC ha reconegut que la situació dels antics cinemes és de "molt deteriorament" i per tant, "caldria dur a terme obres de reformes". En aquest sentit, López, no ha volgut especificar el preu que costaria comprar els antics cinemes, tot i que assegura que "sabem que ho podem comprar, ja que hem fet números, però no seria responsable des de fora del govern donar xifres".

Aquesta iniciativa s'emmarca dins de la iniciativa cultural d'ERC per la ciutat. "La proposta cultural a Can Gomà és molt tímida i darrerament hem vist com enderrocaven El Tabaran i per això volem donar un nou lideratge en aquest àmbit a la ciutat amb L'Illa de la Cultura a Mollet".

El cinema a Mollet de nou a debat

Si fa uns mesos era Josep Monràs qui anunciava que el cinema tornaria a Mollet de la mà de la Sala Fiveller amb una proposta quinzenal del setè art, ara ha estat ERC qui ha fet entrar de nou el debat sobre la manca de cinemes a Mollet.

"La proposta a la Sala Fiveller és molt pobre per una ciutat de la mida de Mollet", ha afirmat el candidat a l'Alcaldia. Així mateix ha afegit que el projecte de L'Illa de la Cultura oferirà una proposta de cinema a camí entre "el cinema d'autoria i el cinema familiar".

Edicions locals