Els tècnics alerten de possibles noves afectacions a l'edifici del Tabaran

L'enderroc de l'antic teatre deixa al descobert elements històrics

Societat

Els tècnics alerten de possibles noves afectacions a l'edifici del Tabaran
Els tècnics alerten de possibles noves afectacions a l'edifici del Tabaran

Els tècnics municipals de l'Ajuntament de Mollet han alertat de possibles noves afectacions a l'edifici històric del Tabaran derivades de l’esfondrament del sostre d'ara fa un any i que poden implicar problemes d’estructura de l’immoble.

Segons han explicat fonts municipals, des de l’esfondrament parcial del sostre al local privat del Tabaran el febrer de 2018, els arquitectes municipals han anat fent diverses inspeccions tècniques per tal de garantir la seguretat d’aquest edifici de propietat privada i que té la façana històrica protegida.

Aquestes inspeccions han posat de manifest que "al estar encara pendents de dur a terme les mesures preventives que es van indicar als propietaris en el seu moment, podrien haver aparegut noves afectacions derivades de l’esfondrament del sostre i que poden implicar problemes d’estructura de l’edifici", apunten des de l'Ajuntament. Per aquest motiu, el consistori demanarà als propietaris que presentin un nou estudi d’estabilitat de l’edifici. Mentrestant, i seguint els criteris dels arquitectes municipals, "es prendran les mesures de seguretat necessàries", asseguren les mateixes fonts.

Elements històrics

D'altra banda, durant les tasques d’enderroc de l’immoble de l'antic teatre, i gràcies a la col·laboració ciutadana, s’han posat al descobert uns elements històrics i de gran valor sentimental que havien quedat amagats durant anys mentre aquest edifici, que no té cap espai històric protegit, va acollir primer un teatre i posteriorment una discoteca.

En concret es tracta d'un frontó que va estar a la façana de l'antiga discoteca i que anteriorment havia estat al teatre. L'Ajuntament els ha recuperat i els ha traslladat al Museu Abelló.

 

 

Edicions locals